Hulp-bij-Samengesteld-gezin-harmonie-energie-stiefcoaches-STIEFenCO-hulp-bij-stiefgezin

Marianne Smulders

oplossingsgericht mensen-mens

Samengestelde gezinnen energiek en gelukkig op de rails zetten is mijn missie, met als doel rust en harmonie binnen ieder gezin en relatie.

Toen ik zelf in 1999 na scheiding een samengesteld gezin ging vormen, had ik werkelijk géén idee wat mij te wachten stond. Achteraf mag ik wel zeggen, dat wij op de een of andere manier in de beginjaren zeker een engel op onze schouders hebben gehad. Zoveel liefde voor elkaar en voor het gezin, wil nog niet de garantie geven tot succesvol ‘ritsen’ van een stiefgezin.

Ervaringsdeskundige samengestelde gezinnen

Zoveel jaren later en werkende als rechtbank- en familiemediator via mijn praktijk Marianne Smulders Mediation (relatieproblemen, scheiding en samengesteld gezin), kwam ik steeds vaker in contact met de -vaak- heftige problematiek van samengestelde gezinnen. Jaren na scheiding kunnen onverwerkte emoties en gebeurtenissen nog hun invloed hebben op het samengesteld gezin. Denk aan de breuk en barsten op de ex-partnerlijn, die enorme gevolgen hebben voor het welbevinden van o.a. de betrokken kinderen. Denk aan die gezinnen die te maken krijgen met persoonlijkheidsstoornissen als narcisme en/of borderline. Juist na scheiding kan dit makkelijk verborgen blijven door het uit elkaar houden van ‘werelden’.

 

De moed die ik bij al deze gezinnen zag om tegen de stroom in te blijven knokken, deed mij beseffen dat met het slagen van het samengesteld gezin zo onvoorstelbaar veel afhangt; veiligheid, vertrouwen, gezondheid, werk en sociaal leven.

 

“1 op de 2 samengestelde gezinnen valt weer uit elkaar”

Als je je realiseert dat van de 200.000 stiefgezinnen er uiteindelijk 120.000 opbreken, dan is het niet anders dan dankbaar werk om de gezinnen die hulp inroepen te mogen begeleiden en coachen.

De verwachting is dat het aantal van 120.000 opbrekende samengestelde gezinnen, nog hoger zal uitpakken nu het scheidingspercentage hoger oploopt.

Naast verworven kennis en kunde, ervaringsdeskundige én een mensen-mens zijnde, werk ik vooral vanuit mijn lijfspreuk: “what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling”.

 

Dit zeggen cliënten over Marianne:

 

  • “Toen ik het in het weekend echt niet meer zag zitten, werd ik via de Whatsapp door Marianne geholpen. Grote klasse!”
  • “Wij hebben Marianne ervaren als een begripvolle en verstandige vrouw, aardige vrouw. Wij voelden ons op ons gemak en dat heeft ons toen en nu nog steeds goed gedaan.”
  • “Wist niet dat tijd inplannen met Simoon ons zoveel fijne momenten kon geven #yolo #nunogvolzientehouden en anders weten we je te vinden.”