Anke Runia

vertrouwd en deskundig

Stiefcoach ~ psychosociaal therapeut ~ scheidingsbemiddelaar ~ mindfulness trainer MBCT
anke@stiefenco.nl

Wat betekent Stief voor jou?

Het woord stiefgezin heeft voor veel mensen een nare klank. De variaties samengesteld gezin, patchworkgezin, bonusouder en bonuskinderen klinken vaak fijner. Dat zijn ook mooie alternatieven! Maar er is meestal wat tijd nodig voordat zo’n woord voor iedereen klopt. Daarom gebruik ik meestal het woord stief, omdat het duidelijk is en de relaties precies weergeeft. En juist in stiefgezinnen is duidelijkheid zo belangrijk.

 

Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Voor wie is stiefcoaching?

Stiefcoaching is voor alle leden van een stiefgezin, maar ook voor anderen die met een stiefgezin te maken hebben, zoals ex-partners en grootouders. Voor jongeren in een stiefgezin heb ik een apart coaching traject ontwikkeld.

 

Thuis in je stiefgezin!

Het kan tijd kosten om je op je gemak te gaan voelen in een samengesteld gezin, omdat er zo veel meer meespeelt dan bij de start van een eerste gezin. Een paar voorbeelden van de verschillen tussen een kerngezin en een stiefgezin:

    • Jullie prille relatie start direct met kinderen
    • Ex-partners of overleden partners blijven een rol spelen in jullie nieuwe gezin
    • Kinderen wensen nog lang na een scheiding dat hun ouders weer bij elkaar komen
    • De stiefouder zoekt naar een goede invulling van zijn/haar rol
    • Kinderen kunnen zich loyaal voelen naar de ouder die (in hun ogen) slachtoffer is


Stiefgezinnen hebben daarom vaak een paar jaar nodig om zich tot een fijne plek voor iedereen te ontwikkelen. In dat proces wil ik jullie als stiefcoach graag op weg helpen. We onderzoeken samen welke valkuilen en patronen jullie herkennen. Je ontdekt wat je daar stapsgewijs aan kunt doen. Het vraagt: geduld en begrip voor elkaar. En zo nu en dan een beetje humor doet ook wonderen
.

 

Vergoeding van de kosten

De aanvullende ziektekostenverzekering vergoedt mijn consulten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de polis.

 

LHBTI

In verband met de leesbaarheid refereer ik in mijn teksten aan hetero paren. Natuurlijk zijn ook samengestelde gezinnen met LHBTI-partners van harte welkom!

 

Blogs van Anke:
Moederdag, het perfecte plaatje?
Help, de puber van mijn lief heeft geen manieren!