Babette de Wit | hulp aan samengestelde gezinnen | STIEFenCO.nl
1095
page-template-default,page,page-id-1095,do-etfw,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Hulp-bij-Samengesteld-gezin-harmonie-energie-stiefcoaches-STIEFenCO-hulp-bij-stiefgezin

Babette de Wit

vertrouwd, helder en oplossingsgericht

Ik werk vanuit het hart, met liefde voor dit vak. Ik vind het een voorrecht om mij als coach te mogen verbinden aan kinderen, jongeren en ouders. Dit doe ik vanuit mijn eigen praktijk waarbij ik me richt op diverse thematieken  bij ouders en kinderen & jongeren . In de samenwerking met STIEFenCO heb ik een bijzondere match gevonden, waarbij we elkaars ervaringen en talenten bundelen in het begeleiden van samengestelde gezinnen. Als collega’s leren we, delen we en inspireren we elkaar. Dit maakt dat we  echt voor ons specialisme durven te staan.

Kijkend naar de complexiteit rondom het functioneren van samengestelde gezinnen, is dat ook een voorwaarde. Een goede afsluiting van een scheiding, waarbij je je eigen aandeel erkent en met begrip naar je ex-partner kunt kijken, vormt een belangrijk vertrekpunt voor een nieuwe relatie.

 

Om een nieuw  gezin gelukkig en succesvol te laten functioneren  helpt het om met elkaar te overleggen, vragen te stellen en te luisteren naar elkaar. Heldere afspraken over je relatie en de kinderen moeten daar uit voortkomen. Toch is dat niet altijd even makkelijk. De valkuilen en problemen overvallen ons vaker dan ons lief is. De conflicten met stiefkinderen of ex-partners zijn soms heftig. Ook de pijn en teleurstellingen die we als mens met ons meedragen, belemmeren ons om geweldloos te communiceren. En niet het minst, kinderen komen door het gevoel te moeten kiezen in loyaliteitsconflicten terecht. Psychische schade of ontwikkelachterstand  is dan niet ongebruikelijk.

 

In mijn rol als Stiefcoach, kan ik u en uw nieuwe gezin ondersteunen om van uw nieuwe gezin een succes te maken. In onze ontmoetingen is er  ruimte en plek voor ieder zijn emoties, ervaringen, verwachtingen, behoeftes  en ideeën. In een  veilige setting, werken we heel praktisch naar een eindresultaat waar iedereen zich goed bij voelt. Mocht het wenselijk zijn om op diepere lagen aan issues te werken, dan kan dat ook.  Het betreft altijd maatwerk. Ik kijk wat u en uw nieuwe gezin daarin nodig heeft.