Ellen Meijer – positief – zorgzaam  daadkrachtig

Stiefcoach STIEFconcept ~ specialist Werk & Scheiding
ellen@stiefenco.nl

Ruim tien jaar geleden ben ik gescheiden. Gelukkig had ik fijne mensen om mij heen die mij hebben geholpen. In die tijd had ik graag professionele ondersteuning gehad, zodat ik het proces sneller en wellicht met een nog mooie opbrengst had doorlopen. ‘Opbrengst?’ hoor ik je zeggen… Ja ik vind dat ik als persoon, door het doormaken van mijn scheiding en trouwens ook het verlies van mijn moeder op jonge leeftijd enorm veel heb mogen leren. Een scheiding, het verlies van een dierbaar iemand, life-events hebben altijd een voor en een na.

Weer verliefd .. en verliefd blijven

Inmiddels zit ik zelf dan ook in mijn tweede leven en heb ik het geluk dat ik dit samen met mijn lieve vriend, mijn twee zoons en mijn bonuszoon mag beleven. De ondersteuning die ik gemist heb tijdens mijn scheiding geef ik nu zelf via Werk & Scheiding. Kortom ik weet hoe het is.


Weer verliefd worden, aftasten, veel praten, dromen, weer opnieuw met iemand samen gaan wonen, verwachtingen naar elkaar uitspreken en vervolgens twee werelden samenvlechten. Het ene moment loopt alles op rolletjes en soms voel je de afstand of knalt het even. Het vraagt hard werken, ik zie het als een diamant. Elke dag poetsen, wrijven… en uiteindelijk is er die glans.

 

Een samengesteld gezin is echt anders

Samenwonen als samengesteld gezin is niet altijd makkelijk, onderschat dat niet. Het is niet voor niks dat twee derde van de samengestelde gezinnen binnen vijf jaar weer uit elkaar zijn. Het gaat hier om twee gezinnen die samen in één huis gaan wonen en waarbij beide gezinnen hun eigen patronen meenemen. Belangrijk dat hier aandacht voor is en dat iedereen zijn of haar eigen plek in het gezin krijgt.

Ik ben er om jullie op weg te helpen. Hoe ik dat doe? Ik maak gemakkelijk contact en weet snel een vertrouwde sfeer te creëren waardoor jullie open kunnen delen waar jullie tegenaan lopen. Jullie krijgen inzicht in bepaalde situaties en worden bewust wat bepaald gedrag bij de ander kan oproepen. Ik ga uit van wat mogelijk is, door deze focus op positiviteit en kansen boeken we snel vooruitgang. We bespreken situaties en doorlopen samen verschillende stappen. Jullie krijgen informatie en concrete tips van mij, waarmee jullie thuis verder aan de slag gaan. Stap voor stap groeien jullie naar elkaar toe en vormen jullie een gezin.

Denken jullie aan samenwonen en willen jullie het goed aanpakken? Wonen jullie al samen maar loopt het nog niet helemaal goed? Willen jullie samen komen? Of kom je liever alleen als (bonus)moeder of (bonus)vader? In alle gevallen sta ik voor jullie klaar.

Als je Ellen kent dan weet je dit van mij:

• Dinand (2005) en Ramon (2008) zijn mijn grote trots;
• Robert is mijn grote liefde
• Jari (2016) zorgt dat ik bonusmoeder ben en zo nu en dan nog mee mag naar het speelparadijs
• Ik ben geboren en getogen in Zwolle
• Ik lust geen kaas tenzij het gesmolten is
• Ik het stiekem leuk vind om met mijn zoon folders te lopen
• Ik heel erg bang ben voor slangen en zelfs zo nu en dan onder mijn bed kijk of er geen slang ligt
• Ik niet zo goed ben in koken
• Ik graag een bezoek breng aan de sauna
• Ik naturel chips niet kan laten liggen in de voorraadkast

Gecertificeerd stiefcoach STIEFconcept voor het coachen en begeleiden van samengestelde gezinnen.