Erfrecht België bij samengestelde gezinnen | STIEFenCO
4871
post-template-default,single,single-post,postid-4871,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Erfrecht België samengesteld gezin

 


Mijn naam is Pauline Provost en ik ben stagiair bij Notariaat 14, notariskantoor Bael en De Paepe te Gent.
Ik zit in mijn derde bachelor rechtspraktijk aan Hogent en om mijn laatste jaar af te sluiten schrijf ik een bachelorproef. Het onderwerp van mijn bachelorproef is het Valkeniersbeding anno 2018.

“Het Valkeniersbeding is een clausule die wordt opgenomen in een huwelijkscontract en regelt de erfrechten van de echtgenoten in elkaars nalatenschappen. Deze clausule kan enkel opgenomen worden bij nieuw samengestelde gezinnen, waar ten minste één van de aanstaande echtgenoten kinderen uit een voorgaande relatie heeft.”

Zou u mijn enquête willen invullen (het is anoniem) om zo mijn onderzoek naar de bekendheid en efficiëntie van het Valkeniersbeding anno 2018 te achterhalen? Dit zou mijn onderzoek bevorderen! Klik graag hier en het neemt enkele minuten van uw tijd.

Alvast bedankt!
Pauline Provost