Gespreksgroep stiefmoeders in een ontspannen sfeer | Stief & Co
7959
post-template-default,single,single-post,postid-7959,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Gespreksgroep stiefmoeders

In een ontspannen sfeer komen stiefmoeders (die kort of reeds geruime tijd stiefmoeders zijn) bij elkaar om te praten over hun stief-ervaringen. Het is gebleken dat het voor stiefmoeders belangrijk is om contacten te hebben met mensen in een soortgelijke situatie en te delen met lotgenoten. Familieleden, vrienden en “de maatschappij” begrijpen vaak niet waar stiefmoeders het over hebben. Er mag een halfjaar over gepraat worden met anderen, maar dan krijg je al gauw te horen: “je wist waar je aan begon”

(tekst gaat verder onder de foto)


.

Wat wordt er besproken op een avond?
Meestal brengt een stiefmoeder zelf een onderwerp in waar ze tegenaan gelopen is in het stiefgezin. Het kan ook zijn dat de gespreksgroepleider (ondergetekende) een bepaald thema aanreikt waar we die avond over praten. Voorop staat dat als er bij een stiefmoeder een probleem is wat zij graag wil delen, zij hier de ruimte voor krijgt.

Stiefmoeders kunnen in de groep hun irritaties en verwachtingen van het stiefgezin delen. Bijzonder is het altijd weer om te zien hoe de stiefmoeders elkaar helpen en ondersteunen, ze vinden een luisterend oor voor de problemen van een stiefgezin. Voor stiefmoeders is de herkenning en erkenning van hun problemen een waardevolle ontdekking. Ook het feit dar er meer mensen zijn met dezelfde problemen maakt het contact met elkaar zo zinvol!

De gespreksgroep is geen therapiegroep. Grote problemen zoals partnerproblemen, relatieproblemen of problemen met de kinderen kunnen niet heel intensief besproken worden. De gespreksgroep is er om te “spuien” en om ervaringen te delen. Mocht je problemen intensiever willen bespreken dan help ik jou graag verder tijdens een individuele sessie.

Wanneer en Waar?
De startdatum van de gespreksgroep is 7 oktober 2020.
De overige(voorlopige) data zijn: 21 oktober, 4 november en 18 november.
De gespreksgroep komt 4 keer bij elkaar op een dinsdag of een woensdag avond van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.
De locatie van de bijeenkomsten is het kantoor Patrizia Marcucci, Sophiastraat 34 te Breda.
De kosten voor deelname bedragen € 60,- voor vier avonden, inclusief koffie/thee.

Voor meer informatie mag jij mij natuurlijk ook altijd bellen op het telefoonnummer 085-2030059.

Liefs,
Patrizia (stiefcoach Breda, Roosendaal, Tilburg en Raamsdonksveer)