Inloopspreekuur samengestelde gezinnen | Zoetermeer | STIEFenCO
3397
post-template-default,single,single-post,postid-3397,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Inloopspreekuur STIEFenCO Zoetermeer

Het-Forum-STIEFenCO-gratis-inloopspreekuur
PERSBERICHT INLOOPSPREEKUUR STIEFenCO ZOETERMEER


Sinds kort biedt STIEFenCO een gratis inloopspreekuur aan in het Forum van Zoetermeer.

Het Forum: een centrale plek in het Stadshart waar alle Zoetermeerders elke dag tussen 08.00 en 20.00 uur welkom zijn. Het Forum is de nieuwe hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer samen met meer dan 45 lokale organisaties. Je komt in het Forum om te lezen en te leren. Voor informatie en advies over opvoeding, gezondheid, geld, mantelzorg, taal, vrijwilligerswerk, vrije tijd en nog veel meer. Of om even bij te praten bij een kop koffie met wat lekkers. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn de medewerkers van het Forum aanwezig en kun je terecht voor alle services. In de overige openingsuren kun je zelfstandig gebruik maken van alle faciliteiten van het Forum. In het Forum kom je elkaar tegen! Het Forum is samen met de gemeente Zoetermeer gevestigd in het Stadhuis-Forumpand.

STIEFenCO begeleidt en coacht samengestelde gezinnen bij het succesvol vormgeven van hun nieuwe gezin. Voor vragen op dit gebied kan men sinds enige tijd gratis binnenlopen tijdens het wekelijks inloopspreekuur op woensdagmiddag tussen 13.00-14.30 uur.

Het runnen van een samengesteld gezin is zwaar en soms loodzwaar. Verschil in opvoeding, de invloed van de ex-partner, de onvoorwaardelijke bloedband versus de voorwaardelijke stiefband of het niet erkend worden als stiefouder…. Het zijn zomaar een aantal veelvoorkomende thema’s, die regelmatig leiden tot veel stress, ruzies en steeds terugkerende problemen.

Wij leren ouder en stiefouder samen te anticiperen en te reageren op deze valkuilen, problemen en uitdagingen. Door het verkrijgen van heldere inzichten in invloeden van buitenaf, in verzet en blokkades, in het hoe en waarom van emoties, in communicatie- stijlen en communicatiepatronen, en in opvoeding en opvoedingsstijlen. Zodat er weer ruimte komt om te genieten van elkaar en de kinderen.

Onze begeleiding is kortdurend en doelgericht en moet binnen 3-5 maanden de balans geven waar een samengesteld gezin naar op zoek is.

Op woensdagen tussen 13:00 – 14:30 is Mandy de Wolf (M 06 – 416 79 206) aanwezig om mensen én/of kinderen die te maken hebben met een samengesteld gezin, te woord te staan. Wees welkom!