Irma Wonink – ze zeggen over mij “vriendelijk, empathisch én betrokken”

Stiefcoach STIEFconcept ~ MfN register- en familiemediator M11279 ~ KIES coach ~ echtscheidingsspecialist ~ begeleider Mattenspel
irma@stiefenco.nl

Ik ben Irma en ben familiemediator in mijn eigen praktijk. Ik weet hoe het is om een scheiding door te maken, opnieuw te beginnen, zoektocht naar woonruimte en co-ouder te zijn met de vader van mijn kinderen. Na een aantal jaren ben ik weer verliefd geworden, maar heb de liefde ook weer losgelaten. Ik vond het belangrijk om de liefde eerst goed te kennen om vervolgens aan mijn kinderen voor te stellen. Ik zat in een spagaat en uiteindelijk is het er niet van gekomen. De ervaring met dilemma’s waar ik zelf mee heb gezeten in combinatie met mijn professionele ervaring, helpen mij om jullie samengesteld gezin op de rit te krijgen.

Herken je dit?

Je bent een leuke man of vrouw die de zaken goed voor elkaar heeft. Na de scheiding ben je een tijdje alleen geweest tot het moment dat je het niet meer voor mogelijk had gehouden. Je bent weer verliefd! Een nieuwe partner in je leven, iemand waarmee je het leuk hebt, die het beste in je naar boven haalt. Iemand waarmee je het misschien zou durven proberen. Iemand met wie je weer samen het leven wilt delen. In één huis met zijn en jouw kinderen. Als je erover nadenkt vraag je je af: ” hoe ga ik dit allemaal doen?” Het zweet breekt je uit. Je viert de liefde en voor je het weet staat de verhuiswagen voor de deur en woon je samen met je lief en de kinderen. Na een tijdje komen de eerste problemen, donkere wolken stapelen zich op boven jullie nieuw samengesteld gezin. Jullie weten het niet meer.

Hoe nu verder?


Creëer rust en harmonie in een samengesteld gezin.
Het stiefouderschap is een direct gevolg van het gegeven dat je nieuwe partner kinderen heeft. Het is niet een eerste keuze. Het is iets waar je mee moet leren omgaan. Dit vergt inzet en energie. Om een goed en geslaagd stiefgezin te vormen, is het een voorwaarde om ook de kinderen te omarmen. Veel stiefouders lukt dit, maar het gaat niet altijd zonder slag of stoot. In dit proces kom je aspecten tegen als bloedband, loyaliteitsconflict of oudervervreemding, waarvan je de gevolgen niet overzag. Ook kom je bij jezelf emoties tegen waarvan je niet wist dat die zo heftig kunnen zijn. Zoals onzekerheid, jaloezie of kwaadheid. Dit is verwarrend. Zo verwarrend zelfs dat bijna 60 procent van de samengestelde gezinnen na verloop van tijd weer uiteenvalt. Toch hoeft dit aantal niet zo hoog te zijn.

 

Ik gun ieder samengesteld gezin een stiefcoach om een goed fundament neer te zetten om meer kans van slagen te hebben.

Jullie willen rust en harmonie krijgen in jullie samengesteld gezin. Wat is er nodig om dit te realiseren? Ik help jullie hierbij om jouw samengesteld gezin tot een succes te brengen.

 

Afspraak
Meer weten? Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ga met 3 waardevolle tips naar huis!

Als je Irma kent dan weet je dit van mij:

• moeder van 2 zonen én co-ouder
• is een fan van cultuur
• bos en strand maken haar gelukkig
• doet aan jumping-fitness en power yoga
• dog-lover to the max

Blogs van Irma:

Kleedgeld

Gecertificeerd stiefcoach STIEFconcept voor het coachen en begeleiden van samengestelde gezinnen.