Kerngezin uit elkaar | samengesteld gezin (te snel) bij elkaar | Stief & Co
8976
post-template-default,single,single-post,postid-8976,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

(Te) snel samenwonen

 

Uit elkaar en samengesteld gezin (te snel) bij elkaar….

En toen was de kogel door de kerk, ze besloten om te gaan scheiden want dat was beter voor iedereen. Zij zouden ieder weer hun eigen leven kunnen leven, en de kinderen zouden niet meer de dupe zijn van hun ruzies. De scheiding verliep gladjes en ieder begon zijn draai weer te vinden in het nieuwe leven (systeem).

(tekst gaat verder onder foto)

Maar toen werd de papa van Joris en Eva weer verliefd. Zo erg verliefd dat hij ook heel erg snel met zijn nieuwe lief wilde gaan samenwonen. Zij had ook 2 kinderen en met elkaar wilden zij zo snel mogelijk met zijn zessen een nieuw gezin vormen. Al snel kwam ze met haar 2 kinderen bij hun in huis wonen.

Eerst vonden Joris en Eva het wel gezellig in huis met de nieuwe bewoners, maar al snel vonden ze het niet meer zo leuk. De meubels werden veranderd, de oude slaapkamer van papa en mama kreeg een ander behang én ze mochten ook niet zomaar meer de slaapkamer binnen lopen. Er kwam ander eten op tafel en tot overmaat van ramp moest Eva haar slaapkamer delen met Joris,  zodat haar kinderen ook een eigen slaapkamer hadden; zij waren namelijk ouder en moesten dagelijks hun huiswerk maken in de slaapkamer.

Ineens was het heel anders in huis, ze moesten erg wennen aan de nieuwe regels en ze misten mama meer dan ooit tevoren als ze bij papa waren. Waarom moest dit allemaal zo snel, waarom was er aan hun niet gevraagd of ze er al aan toe waren om weer in een ander gezin te wonen. Het was toch hun papa, hun huis waar ze zelfs in geboren zijn?

Ze hebben nog dezelfde papa en mama, maar niets is meer hetzelfde. Joris en Eva willen zó terug naar de tijd toen alles nog gewoon was. Waarom konden ze niet gewoon in het oude gezin opgroeien?

Dit is de eerste blog van Margot uit een reeks over stiefgezinnen, die worstelen met de dynamiek van het samengestelde gezin.

(namen zijn uiteraard gefingeerd)

Met een warme groet en wees welkom bij mij aan tafel,
Margot