Kerst klaar? | Back on track reflectie samengesteld gezin | STIEFenCO
3743
post-template-default,single,single-post,postid-3743,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Back on track & reflectie


De dagen worden korter en de avonden vullen zich met licht en de warmte van de kachel. De natuur maakt zich op voor een nieuw begin. Wij kunnen dit goed zien aan de bomen, die inmiddels al hun bladeren hebben verloren.
Bezinning over het afgelopen jaar en een voorzichtige blik naar 2019. Met een glimlach op het gezicht of met een bezorgde blik? Met een lach of met een traan? Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar.
Wij maken dit dagelijks mee in onze praktijken. Van kleine en grote stappen die mensen met moed durven te zetten. Van duisternis naar een lichtpunt, hoe klein die soms ook maar mag schijnen. Van teleurstelling naar verwachting. Van grenzeloze boosheid naar een hanteerbare vorm van begrip. Vanuit een rouwproces naar nieuwe mogelijkheden. In herinnering denken wij dan terug aan o.a.:

• de volwassen rouwende dochter die haar stiefmoeder niet kon accepteren;
• de zoon die bang was zijn vader kwijt te raken aan de nieuwe partner;
• hoe verwijtende communicatie plaats mocht maken voor begrip;
• de ex-partner en nieuwe partner de moed hadden elkaar te ontmoeten;
• ouders die hard werkten aan de ouderlijn om de beste ouders denkbaar voor hun kinderen te zijn;
• de vader die leerde om te gaan met zijn verdriet en schuldgevoel naar zijn kinderen na scheiding;
• de stiefmoeder die het verdriet van haar partner om het gemis van zijn kinderen niet aan kon zien;
• het samengestelde gezin dat zich moest wapenen tegen de negatieve invloed van de ex-partner;
• hoe het verkeerd vallende woord uitleg mocht krijgen;
• inzichten op de gevolgen van burn-out zich mochten vertalen tot handvatten voor de relatie;
• woede om vreemdgaan een zekere afkoeling kon vinden;
• de stiefouder die het stiefkind haatte en toch wilde werken aan de eigen tekortkomingen;
• de uitdaging om carrière samen te laten gaan met de valkuilen van het nieuwe gezin;
• die stellen die zich preventief voorbereidden op het te vormen samengestelde gezin;
• en zoveel andere moedige mensen met ieder zijn of haar tekortkomingen en uitdagingen.

Verschillende mensen in werkelijk alle opzichten denkbaar. Een realistische dwarsdoorsnede van de maatschappij. Wat deze mensen met elkaar gemeen hadden, is dat zij zich niet hebben kunnen en willen neerleggen bij de situatie. Ons restte niets anders dan onze hoed diep voor hen af te nemen.

Soms lukt het met de beste wil van de wereld niet om met elkaar in verbinding te blijven. Soms is het door de bekende waan van de dag, soms omdat je eigenlijk op onvoldoende fundament bent gestart. Maar soms ook omdat het leven je blootstelt aan het veranderproces in jezelf. Hoe je als persoon dichterbij jezelf komt te staan, en steeds beter leert de resonantie in jouw leven te herkennen en er iets mee te doen.

Staand voor de drempel van de laatste maand van het jaar, is bezinning en reflectie een mooi als je even pauze neemt. Het geeft ons – net als de natuur – alle kansen om ons klaar te maken voor het nieuwe jaar. Een jaar vol kansen, uitdagingen en waarheden, wie zal het zeggen?
Het roept voor de korte termijn ook confronterende vragen op. Is jullie samengestelde gezin of gezin klaar voor de naderende feestdagen? Zie je als een berg op tegen de Kerst en Oud & Nieuw? Wat zou je het liefst willen? Stel dat het wel binnen handbereik ligt, wat dan?

Met de feestmaand voor de deur staat je samengestelde gezin of gezin vaak onder grote druk. Zoveel om rekening mee te houden. Wie is waar en vooral wanneer. En mag ‘t alsjeblieft een beetje gezellig zijn? Helaas is de realiteit vaak anders. Verwachting en hoop maken plaats voor teleurstelling, verdriet en zelfs verwijdering.

Het is de missie van STIEFenCO om zoveel mogelijk samengestelde gezinnen te doen slagen. Wij geven daarom in de maand december een kerstcadeau aan al die samengestelde gezinnen, die wel een steun in de rug kunnen gebruiken. Bij bieden een back-on-track consult aan voor een feestelijke prijs. Een powerconsult van 2 uur, waarbij wij een quick scan maken van de huidige situatie en samen met jullie de uitdagingen en valkuilen langslopen in jullie leven. Wij voorzien jullie van adviezen, oplossingen en een hulplijn.

De prijs voor een back on track is € 150,00 (inclusief BTW); normaliter betaal je € 220,00 (incl. BTW) en alleen te boeken in de maand december 2018 zolang er tijd beschikbaar is bij de coaches (*). Stuur ons een mail of bel het landelijke nummer 023-5440480.
Je bent welkom op de locaties Alkmaar, Almere, Amersfoort, Arnhem , Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Haag, Ede, Haarlem, Het Gooi, Leiden, Liemers, Nijmegen, Roosendaal, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer.

Maak er met elkaar een mooie kerst van, wij wensen jullie het van harte!
Daniëlle ~ Jantien ~ Mandy ~ Patrizia ~ Margot ~ Marjolein ~ Marianne

(*) het back on track consult is helaas niet beschikbaar op de locaties Amstelveen, Amsterdam, Assen, Broek in Waterland en Groningen.