Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stief & Co gaan verbinden - Stief & Co
907
post-template-default,single,single-post,postid-907,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stief & Co gaan verbinden

De Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stief & Co slaan de handen ineen om de gevolgen van een scheidingssituatie voor de vorming van een samengesteld gezin aan te pakken. Verbinden met als doel alle betrokkenen te begeleiden in het samenwerken aan rust en harmonie in gezin en relatie.

(tekst gaat verder onder de foto)

Partners gaan uit elkaar, maar het ouderschap blijft. En de verbinding in dit alles vormen uiteindelijk de kinderen. Helaas zijn het nu ook juist deze kinderen die vaak de dupe worden van de conflictsituatie op ex-partner niveau.

Een scheidingssituatie verdient alle zorg en aandacht om te voorkomen, dat het een sluimerende bermbrand wordt. Een bermbrand die ook door de vorming van een samengesteld gezin kan opvlammen en zelfs kan uitgroeien tot een fel woedende brand.

Er wordt bij de vorming van een samengesteld gezin een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van een kind. Meebuigen met beide ouders in zijn/haar nieuwe leven, meebuigen om loyaal te blijven naar beide ouders. Kinderen die betrokken raken bij een (vecht-)scheiding én bij de vorming van een samengesteld gezin, kunnen extreem in de knel komen. Hiervoor verdienen zij bescherming en maatwerk ondersteuning, bij voorkeur zo vroeg mogelijk.

Ouders zijn vaak zoekende naar een balans tussen het zijn van ouders en tegelijkertijd expartners. Zij vinden vele valkuilen en uitdagingen op hun pad. In deze zoektocht zoeken zij vaak ook naar hulp bij het scheppen van orde in de emotionele en opvoedkundige chaos die er ook kan zijn. De stiefouder begeeft zich daarnaast ook nog eens in een dubbele spagaat; zorgtaak en acceptatie zorgtaak.

Stief & Co heeft als missie om “een samengesteld gezin gelukkig en energiek op de rails te zetten met een eigen gezinscultuur en rituelen. Daarnaast het schrikbarende aantal van 120.000 (60%) gestrande samengestelde gezinnen drastisch te verlagen”.

De Beroepsorganisatie Kindbehartiger heeft als missie om “kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder te laten gaan na een scheiding, waarbij de stem van ieder kind op kindvriendelijke wijze wordt geborgd”.

De missie van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stief & Co sluit op elkaar aan, waardoor de brug geslagen kan worden om te werken op de lijn ouder-e-xpartner-stiefouder-kind.

Onze gedeelde kernwaarden zijn:

  • de acceptatie van het eigen aandeel in het niet hebben kunnen doen slagen van huwelijk, geregistreerd partnerschap of relatie, is het fundament onder het samengestelde gezin
  • respect en samenwerking (indien mogelijk) op de lijn ouder-expartnerlijn- stiefouder-kind
  • energiek iedere dag nieuwe kansen zien en oppakken
  • no-nonsense er zijn voor alle hulpvragen
  • deskundigheid en transparantie voor iedereen