Koffietijd RTL4 | Daniëlle vertelt over rouwverwerking | STIEFenCO
3673
post-template-default,single,single-post,postid-3673,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Daniëlle over Allerzielen bij Koffietijd RTL4


Aanstaande vrijdagochtend is onze lieve collega Daniëlle te zien én te horen bij Koffietijd om 10:00uur op RTL4.  Centraal in het programma staat de viering van Allerzielen.

Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht en wordt een requiemmis opgedragen. De nabestaanden plaatsen bloemen op het graf. In veel parochies is het gebruikelijk dat als er een parochiaan uit de kerk wordt begraven er een kruisje wordt opgehangen met daarop de naam van de overledene. Op de eerstvolgende Allerzielen komt de familie van de overledene naar de mis om het kruisje in ontvangst te nemen.