Stiefcoach | Marjolein Bruinenberg | Hulp problemen samengesteld gezin
917
page-template-default,page,page-id-917,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Marjolein Bruinenberg

ondersteunend en betrokken

MfN registermediator ~ MfN familiemediator ~ Kindbehartiger ~ KIES coach ~ Beeld en Brein specialist ~ ontwikkelaar Het Mattenspel
marjolein@stiefenco.nl

Sinds 2000 werk ik met ouders, stiefouders en kinderen aan harmonieuze en stabiele thuissituaties. Waar een ieder zich kan ontwikkelen en tot zijn recht kan komen.

 

Mijn overtuiging is dat ieder mens en ieder kind het recht heeft om gezien en gehoord te worden. En als wij als volwassenen naar de kinderen luisteren en ze waarderen om wie ze zijn, leren we van elkaar.

Zelf heb ik een scheiding meegemaakt en ben ook stiefmoeder geweest. De verschillende waarden en normen die in ieder gezin anders zijn en die gevolgen hebben voor de kinderen kunnen verwarrend zijn en onrust veroorzaken. Soms zit je als opvoeder met je handen in je haar.

 

Krachtig Opvoeden

Ik weet hoe het anders kan. Hoe krachtige opvoeders kunnen ontstaan met sterke en krachtige kinderen. Educatie aan de voorkant en begeleiding tijdens het proces kan helpen om een samengesteld gezin in stand te houden.

Aan de voorkant is eerst werk nodig. Een goede afsluiting van een scheiding, met zelfinzicht en wederzijds begrip, leidt tot een goede start bij het aangaan van nieuwe relaties. Maar dat kan heel veel van je vragen. Waarbij je soms denkt, dat het niet haalbaar is. Dat het onmogelijk is. En ja, het vraagt het nodige van je. Begeleiding bij dit proces helpt. Zodat er balans en harmonie kan ontstaan. Tussen oud en nieuw. Met ruimte in het hart voor iedereen. En dat de kinderen weten dat ze van iedereen mogen houden. Immers: een kinderhart is groot genoeg!

 

Een steuntje in de rug

Soms is het fijn om niet alles alleen te hoeven doen. Om vragen te kunnen stellen. Om geholpen te worden  met deskundig advies. Om een steuntje in de rug te krijgen. Met ouders, stiefouders en kinderen werk ik aan harmonieuze thuissituaties. Een veilig thuis is de basis voor groei en ontwikkeling. De basis om sterk en krachtig in het leven te staan. Als MfN Registermediator, Kindbehartiger, KIES Omgangsbegeleider, Beeld en Brein Specialist en Kinder / Pubercoach en Bikkeltrainer weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat er naar je geluisterd wordt. Zonder oordeel, met betrokkenheid. Ik help je graag verder. Met maatwerk en de kernwoorden: duidelijkheid, informatief en afspraken die toekomstbestendig zijn. Naast een ouderschapsplan werk ik ook met kinderen aan hun eigen kindplan. Je kunt rekenen op goede en betrokken begeleiding.

 

Ontwikkelaar Het Mattenspel voor hulp aan kinderen