Moederdag en het kado voor je stiefmoeder | Wij geven je een paar tips | STIEFenCO
1549
post-template-default,single,single-post,postid-1549,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Moederdag en het kado voor je stiefmoeder

Moederdag roept ieder jaar weer bij stiefkinderen de vraag op wat te geven aan de stiefmoeder. Door overlijden of door scheiding is zij in je leven gekomen. De betekenis van een stiefmoeder is voor kinderen zo uiteenlopend. Het spectrum kent vele uitersten. Van de vrouw die ongevraagd in je leven is gekomen en – helaas – ongevraagd zal blijven, tot aan de vrouw die jou niet onder haar hart heeft gedragen maar je wél in haar hart draagt. Voor sommige kinderen is en blijft de stiefmoeder degene die je van alles altijd de schuld kunt geven, maar voor veel kinderen is de stiefmoeder steun- en toeverlaat geworden. Zij voegt toe in je leven door haar eigen en unieke manier van koken, door haar passie, haar sport, haar muziek, haar humor, haar ….

Vaak horen wij dat kinderen worstelen met de ‘grootte’ van het kado, of het kado hetzelfde moet zijn als dat voor je moeder, maar ook met het feit dat het op school gefröbelde kado voor moederdag (of vaderdag) helaas alleen in enkelvoud kan worden gemaakt. Jammer wel en hier valt op een eenvoudige manier zoveel winst te behalen (tip voor basisscholen).
Een klein deel van de worsteling kunnen wij wegnemen. Iedere ouder en stiefouder is altijd verguld met het gebaar. Het laat zien dat er aan hen is gedacht. De grootte van het kado doet er dus totaal niet toe. Een zelfgemaakt boeketje, of een vers gezet bakje koffie of thee verricht al wonderen! Geel staat voor een nieuw begin, een nieuwe start, voor de toekomst, en wellicht kun je hier iets mee; en ja inderdaad je zegt het letterlijk met de kleur van de bloemen.

Aan ouders geven wij het advies mee om je kinderen te steunen, te enthousiasmeren maar vooral niet te dwingen. Je kunt kinderen uitleggen dat het goed, dat het ok is dat zij aan beiden denken, en voor moeder en voor stiefmoeder een eigen bedacht en uniek bedankje hebben. Stap niet met open ogen in de valkuil dat je kinderen dwingt een identiek kado voor zowel de moeder als voor de stiefmoeder te maken of te kopen.

Een tijdje terug publiceerden wij een blog ‘Keigave stiefmoeders ze bestaan!’. Wie weet aardig om te lezen.