Online hulp aan samengestelde gezinnen | gevolgen coronacrisis | Stief & Co
6873
post-template-default,single,single-post,postid-6873,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Online hulp aan samengestelde gezinnen

 


 

De verschillende opvoedstijlen tussen beide biologische ouders, manifesteren zich juist nu in deze coronacrisis meer en meer. Als beide ouders een andere aanpak in de bestrijding van het coronavirus hebben, komt de ex-partner-samen-ouder-relatie behoorlijk onder druk te staan. Het gebrek aan vertrouwen in de zorgkunde en verantwoordelijkheid van de andere ouder of een nieuw ‘instrument’ om de omgang van kind(eren) met beide ouders te dwarsbomen.

Wat mag in het ene huis wel en welke regels gelden er in het andere huis? Voor kinderen is het een meer dan verwarrende maar ook onzekere situatie; school, sociaal leven, sport en spel etc.. zijn weggevallen.
Je vader zegt A en je moeder zegt B. Naar wie moet je luisteren en wat doe je met een dreigend loyaliteitsconflict?

Binnen het samengestelde gezin kan er uiteraard ook sprake zijn van een andere aanpak. De biologische ouder kan er andere opvattingen op na houden dan de stiefouder. En wat te denken als beiden kinderen hebben ‘ ‘ingebracht’ in de relatie en zij rekening  moeten gaan houden met twee andere biologische ouders. Welke ruimte is er dan nog voor het nieuwe gezin?

Wij stellen onze kennis en ervaring in deze ongekende situatie uiteraard graag ter beschikking. Heb je hulp nodig?  Ga graag naar de pagina ‘Locaties‘ en mail je vraag o.v.v. #coronahulp naar de betreffende stiefcoach ‘dichtbij’ jou in de buurt. Het mailadres vind je onder de naam bovenin de pagina. Het kan wel zo zijn dat er dermate veel vragen binnenkomen, wij niet 1-2-3 kunnen antwoorden en hopen op jullie begrip.

Als de zorg voor het lichamelijk welzijn van de kinderen belangrijk is, laat dan de zorg voor het geestelijk welzijn van kinderen net zo belangrijk zijn.

Pas op elkaar en stay safe!

Team Stief & Co
Daniëlle – Mariël – Patrizia – Margot – Anke – Marjolein – Suzanne – Jantien – Liselotte – Marianne