Parallel solo ouderschap, hoe doe je dit? | STIEFenCO
2612
post-template-default,single,single-post,postid-2612,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Parallel solo ouderschap

Het prachtige boek van Joanne Pedro-Carroll, “Kinderen op de eerste plaats”, is de inspiratiebron geweest voor deze workshop en voor een gesprek met een rechter, waarna de term ‘parallel ouderschap’ in de rechtspraak is opgenomen. Drijvende kracht achter deze workshop is Marieke Lips, KidsInBetween en oprichter van de Kindbehartiger. STIEFenCO werkt nauw samen met beiden, met als doel het maximaal haalbare te behalen op de lijn ouders-expartners-stiefouders-kinderen.

Vanuit het boek van Joanne Pedro-Carroll, het juridisch kader rondom kinderen en scheiding alsmede de term ‘parallel ouderschap’ wordt in maart 2018 de eerste workshop verzorgd voor professionals, zodat in de praktijk concreet kan worden gewerkt met deze term.

De workshop reikt handvatten aan om inzicht te verkrijgen in de wijze waarop de positie van beide ouders alsmede de belangen van kinderen kunnen worden geborgd vanuit ‘parallel ouderschap’ na scheiding.

Inhoud
– Welkom en opening
– Inzicht in juridisch kader rondom scheiding, de positie van kinderen en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten   van het Kind
– Inzicht in de ontwikkelingsfasen van kinderen
– Inzicht in de impact van een scheiding op ouders en kinderen
– Inzicht in de term parallel ouderschap en wanneer deze toepasbaar kan zijn
– Oefenen met het vormgeven van parallel ouderschap in de praktijk aan de hand van casuïstiek

Datum en locatie
De workshop zal plaatsvinden op vrijdag 9 maart 2018 aan de Lumierestraat 63 te Amsterdam IJburg.
De workshop zal starten om 13.30 uur (inloop 13.00 uur) en eindigen rond 17.00 uur.

Kosten
De kosten voor de workshop bedragen EUR 125,00 vrij van BTW. De training kan ook incompany ingekocht worden waarbij een maatwerk afspraak kan worden gemaakt.

Aanmelding
Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@kidsinbetween.nl onder vermelding van de NAW gegevens, het e-mailadres en telefoonnummer.