Tips voor de paasdagen | samengesteld gezin | Stief & Co
12751
post-template-default,single,single-post,postid-12751,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Tips paasdagen

Het Paasweekend staat voor de deur. Een weekend met vaak veel gezelligheid. Lekker brunchen en natuurlijk paaseitjes zoeken.

Voor kinderen in een samengesteld gezin kan dit soms lastig zijn. Want vaak worden ze op meerdere plekken uitgenodigd. Zeker als er kleine kinderen zijn, vinden alle (stief)opa’s en (stief)oma’s het leuk als ze komen.

Maar wat als dit op dezelfde tijdstippen is? Of wat als het voor één van de kinderen teveel is en ze overprikkeld raken? En wat als de kinderen dat weekend niet bij jou zijn?

Mijn TIP: kijk goed naar jullie kind(eren) en kijk naar wat hij/zij nodig heeft/hebben. En pas de paasei-zoeken-planning daarop aan! Overleg met de andere ouder wat voor jullie kind(eren) het beste is en pas jullie je als ouders daarop aan.

Hoe is dat bij jou geregeld? Hoe vaak vieren de kinderen Pasen? En kun jij met de andere ouder overleggen?

Bonus TIP: gebruik deze Pasen om eigen rituelen te bedenken met elkaar!