'Plusmama ben je niet, dat word je’ | Boekentip | Stief & Co
7245
post-template-default,single,single-post,postid-7245,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

‘Plusmama ben je niet, dat word je’

 


Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Irma Huis in ’t Veld. Op mijn 34ste ontmoette ik mijn man en zijn twee meiden. Van de een op de andere dag was ik stiefmoeder/bonusmoeder/plusmama. Ik weet nog goed dat ik dacht: En nu?

Gaandeweg kwam ik in gesprek met vrouwen, die net als ik deel uitmaakten van een samengesteld gezin. Ik kwam erachter dat niet een situatie hetzelfde was en dat mijn gevoelens en gedachten heel normaal waren. Dit heeft me uiteindelijk doen besluiten een boek te schrijven over mijn leven als ‘Plusmama’. De Plus staat voor mij voor de toegevoegde waarde, in onder meer de vorm van liefde, zorg en/of kennis, die wij als vrouw toevoegen aan het leven van onze bonuskinderen.

Mijn boek ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ is nu voor iedereen te lezen en te bestellen via www.plusmama.nl.

Het schrijven van mijn boek heeft mij zelf geholpen in mijn eigen groeiproces. Ik hoop met mijn boek andere vrouwen in vergelijkbare situaties te inspireren en/of een stuk (h)erkenning te geven.

Liefs Irma

Over het boek
“Op mijn 34ste kreeg ik een relatie en daar hoorden twee kleine meisjes bij. Van de een op de andere dag maakten de kinderen deel uit van mijn leven. Tijd om rustig aan het idee van kinderen in mijn leven te wennen was er niet. Mijn omgeving reageerde vaak verbaasd als ik aangaf dat ik dat moeilijk vond. Ik wist toch waar ik aan begon?”

. In mijn boek vertel ik openhartig mijn eigen verhaal en deel ik de ervaringen van verschillende plusmama’s. De verhalen worden steeds aangevuld met waardevolle tips en inzichten van een kinder- en stiefgezincoach. Ik hoop met mijn verhaal goed de werkelijkheid en worsteling weer te geven, waar je als plusmama tegenaan loopt. Maar vooral ook om te laten zien hoe mooi deel uitmaken van een samengesteld gezin kan zijn. Dankzij de openhartigheid van de vrouwen die hun verhaal in het boek hebben gedeeld en een kijkje in hun leven als plusmama geven, maken het lezen van ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ een feest van herkenning voor alle plusmama’s. En voor alle plusmama’s in wording!


Wat andere lezers schrijven:
‘Ik vind eigenlijk dat iedereen dit boek moet lezen!’

“Ik heb het boek in één ruk uitgelezen! Ik ben zeer onder de indruk van je openhartigheid, van je schrijfstijl en van je lef. Maar vooral van de liefde die in het boek naar voren komt. Er zit een echtheid in die jou typeert als persoon. Ik vind dat je een topprestatie levert, zowel met dit boek als met je gezinsleven. De schriftelijke weergave ervan is uitstekend gelukt.”

“Ik dacht ik neem me even een koffietje en dan lees ik alvast 1 bladzijde. Ik ben inmiddels op bladzijde 31! Het leest heerlijk weg”

“Hoi Irma wat een gaaf boek zo puur en echt. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Mooi om dit verhaal van jullie als samengesteld gezin te kunnen lezen en ook dat het niet zonder slag of stoot ging. Heel open en eerlijk, ook de verhalen van andere plusmama’s. Een aanrader voor iedereen”

Instagram:#halloplusmama