Politie en werkinstructie ruzie omgangsregeling | STIEFenCO
3413
post-template-default,single,single-post,postid-3413,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Werkinstructie politie en omgangsregeling


Vandaag verscheen in de landelijke pers het goede nieuws, dat de politie haar werkinstructie hoe te handelen bij ruzie over de omgangsregeling heeft geactualiseerd. Dit nadat een vader de politie van Haarlem wees op een uitspraak (*) van de Hoge Raad in een vergelijkbare zaak. Voor Tweede-Kamerlid Bergkamp is het werken van de politie met een verouderde instructie, aanleiding de ministers van Veiligheid en Justitie en Rechtsbescherming aan de tand te voelen.
De Tweede Kamer nam in juni een ingediende motie aan om ouders te dwingen zich aan de omgangsregeling te houden, desnoods via het strafrecht.

In het voorschrift is de uitwerking van de uitspraak  van de Hoge Raad opgenomen. In concreto: zowel het niet terugbrengen als het niet afgeven van een kind is strafbaar. Het biedt de politie specifieke handvatten. Klik hier naar het artikel van 31 augustus 2018 in het Haarlems Dagblad.

(*) de verzorgende moeder werd veroordeeld omdat ze haar kind niet meegaf aan de vader, die net als de moeder het ouderlijk gezag heeft.