Relatieproblemen | de zomervakantie bracht helaas ook problemen | STIEFenCO
3166
post-template-default,single,single-post,postid-3166,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Relatieproblemen oplossen


De zomervakantie zou een relatie energie en nieuwe kansen moeten geven, maar helaas brengt het bij nogal wat mensen een breuk. Is het een definitieve breuk of een tijdelijke barst, die jullie de kans van repareren willen geven.

Vaak horen wij dat door juist tijd met elkaar te besteden, de hoog opgelopen irritaties van de (lange) periode ervoor, tot een uitbarsting zijn gekomen. Dit hoeft niet perse negatief te zijn. Het kan ook betekenen dat achteraf is gebleken dat zwijgen en maar doorgaan, juist het tegenovergestelde van harmonie geeft. Een tijdbom van op je tenen lopen en één groot energie lek. Je leven is letterlijk hierdoor in een pauze stand gezet.

Wij zien en horen één bekende rode draad in het ontstaan van relatieproblemen. Het elkaar niet hebben willen of kunnen horen; als persoon je niet erkent voelen in je eigen behoeftes en levensvervulling. Verwachtingen die geweld aan worden gedaan.

Het is juist dan dat communicatiepatronen in combinatie met de eigen overlevingsmechanismen zorgen voor de ontploffing. Onder begeleiding de terugtocht maken in jullie leven tot aan het punt van het uit elkaar gegroeid zijn. Echt het dieptepunt bereiken van waaruit jullie een redelijk eigen leven zijn gaan leiden.
Hiervandaan leren elkaars wensen en behoefte te willen en te kunnen horen, omdat een barst voor jullie nog niet het einde van de relatie hoeft te betekenen. Dit in het belang van alle dierbare betrokkenen.