Spel voor samengestelde gezinnen | Bonusvragenspel | Stief & Co
11246
post-template-default,single,single-post,postid-11246,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het Bonusvragenspel

Één van de vragen die wij altijd stellen aan samengestelde gezinnen bij ons aan tafel is: “Wat weten jullie als  ‘stief´ van elkaar?”.  Een samengesteld gezin vormen is niet gemakkelijk. Je moet elkaar leren kennen en een band opbouwen. Je leeft vaak nauw met elkaar samen, maar hebt het verleden niet met elkaar gedeeld. Een verleden waarbij je aan elkaar went en aan elkaar hecht.

Vragen die je aan elkaar kunt stellen zijn bijvoorbeeld:

  • waarvoor mag iemand je ’s nachts wakker maken
  • wie was je 1e liefde
  • wat vond je als kind super leuk om te doen (of natuurlijk super stom)
  • wat was je lievelingsdier, eten, boek etc..
  • haalde je vroeger weleens kattenkwaad uit

(tekst gaat verder onder de afbeelding)


Naast zelf vragen verzinnen, helpt Het Bonusvragenspel je hierbij. Het spel bevat 60 kaarten met vragen om aan elkaar te stellen. ‘s Middags, met een kopje thee en wat lekkers, of na het avond eten. De kaarten bevatten vragen over vroeger en over nu.  J
e kunt de tijd niet inhalen, maar je kunt wel door interesse te tonen meer over de ander te weten te komen en hierdoor verbinden met elkaar.

Het Bonusvragenspel wordt ook gebruikt bij het Mattenspel. Het Mattenspel wordt o.a. gebruikt bij kinderen in een scheidingssituatie, of een andere situatie waarbij kinderen meerdere verblijfplaatsen hebben. Bewegen, visueel maken en non-verbaal werken zijn de kernwaarden van Het Mattenspel. Het biedt in relatief korte tijd spelenderwijs inzicht in hoe een kind de situatie ervaart. Het kan vanaf jonge leeftijd (vanaf 3 of 4 jaar) worden ingezet. Het laat het kind spelenderwijs inzicht geven in zijn wereld.

Voor vragen over het Bonusvragenspel of over het Mattenspel, kunnen jullie mailen naar mariel@stiefenco.nl. Zij is naast stiefcoach STIEFconcept ook trainer en begeleider van Het Mattenspel én medebedenker van het Bonusvragenspel.

Met een warme groet,
Marianne namens het team van Stief & Co