STIEFconcept | de route naar rust in gezin en relatie | STIEFenCO
3554
post-template-default,single,single-post,postid-3554,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

STIEFconcept gelanceerd op stiefouderdag


In de afgelopen jaren mochten wij vele samengestelde gezinnen, ex-partners, (stief-)kinderen en (stief-)grootouders begeleiden. Hulpvragen luisterden naar woorden als: harmonie, rust, teleurstelling, balans, respect, rouw, boosheid, opvoeden, normen, waarden, stiefouder, ex, verantwoordelijkheid, verzet, liefde …

Wij zijn getuigen van het kneiterhard werken voor het kunnen zetten van kleine stappen, van verbale en emotionele krachtexplosies die ruimte maken voor een andere zienswijze, voor het met elkaar verbinden. Wij zijn getuigen van het ondanks alles doorzetten voor het hogere doel. Wij zijn getuigen van het resultaat van al die stappen in de goede richting. Het is net als de laarzen in ons logo: “de laarzen staan voor grote stappen zetten, divers en kleurrijk, ieder zijn eigen maatje, soms ploegen, vaak naar bos en strand, positief en energiek met de neuzen één kant op”.
Wij zijn dan vaak gepast stil – vol respect en bewondering – en wij laten ouders, stiefouders en (stief-)kinderen met elkaar onder onze begeleiding samen werken aan het samenwerken. Samenwerken om de eigen doelen te bereiken.

Uit onze evaluatie is gebleken dat als men eenmaal over de schroom van de hulpvraag is, alle seinen op groen staan om met elkaar aan het werk te willen gaan. Veelal omdat het water tot aan de lippen is gestegen, en er geen andere uitweg is dan óf opbreken óf aanpakken. Wij zien gelukkig steeds vaker preventieve hulpvragen, met als doel om een gelukkig en respectvol samengesteld gezin neer te zetten. Op de term samengesteld gezin komen wij in een later blog graag terug; na scheiding kent het opnieuw vormgeven van het leven meerdere facetten en samenstellingen, en is de term samengesteld gezin een container voor heel veel meer.

Seinen op groen betekent voortvarend met elkaar maximaal aan het werk gaan, niet alleen bij ons aan tafel maar zeker ook met elkaar thuis. Hier bestaat een enorme behoefte aan in combinatie met nog meer maatwerk. Het STIEFconcept voorziet hier nu in! Als ouder en stiefouder en ook met alle betrokken kinderen. Spelend, creatief, weetjes, verbindend, inzichten, sportiviteit, handvatten en heel veel meer… kortom alle aspecten van het leven komen samen in het STIEFconcept.
Gedurende 5 sessies van 75 minuten investeren jullie in elkaar en in de toekomst. Niet voor niets werken wij vanuit onze filosofie: investeren in geluk | positief in het leven staan | vol energie!