Stiefkind van de rekening - BNNVara documentaire | STIEFenCO
2520
post-template-default,single,single-post,postid-2520,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Stiefkind van de rekening docu BNNVARA

“Jonge stellen gaan volgens CBS-cijfers steeds sneller uit elkaar. Volgens deskundigen vinden ze daarna relatief snel weer een nieuwe liefde op datingsites of op het schoolplein. Niet lang daarna ontstaat vaak het samengestelde gezin. Maar uit onderzoek blijkt dat het prille gezinsgeluk vaak van korte duur is. Volgens advocaten en familierechters onderschatten stiefouders hoe moeilijk het is om van het kind van de ander te houden. Stiefkinderen zijn vaak nog in rouw vanwege de scheiding van hun ouders en dulden geen nieuwe opvoeder.”
Dit is de inleiding van de documentaire door Zembla gemaakt.

De patronen die leiden tot opbreken, ontstaan maar al te vaak uit een er zó graag met elkaar voor willen gaan. Zoveel liefde te geven, zo vol van energie om je nieuwe gezin wél te doen slagen.
Maar dan na vaak een (te) snelle start, komen de eerste scheurtjes die vervolgens verworden tot barsten met vaak de breuk met een 2de scheiding tot gevolg.
Het goede nieuws is dat je je wel degelijk goed kunt voorbereiden op de vorming van het samengesteld gezin, en hierdoor de slagingskans verhoogd. Juist door te werken een het doorbreken of omzeilen van de patronen en de valkuilen.

Enige maanden gelden plaatsen wij de oproep van BNNVARA om in contact te komen met samengestelde gezinnen. De documentaire is klaar en wordt op 6 december om 21:15uur via NPO2 uitgezonden ‘Stiefkind van de rekening‘.