Stiefouderdag | jaarlijks 2de zondag in oktober | STIEFenCO
3511
post-template-default,single,single-post,postid-3511,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Landelijke stiefouderdag

 


De Landelijke Stiefouderdag is geïntroduceerd door Nieuw Gezin Nederland, en zij zeggen hierover op hun website:

“Stiefouderdag is WEL:
Een dag die bijdraagt aan bewustwording, eer en erkenning voor het stiefouderschap.
Een dag waarop we een podium bieden aan bijzondere verhalen die in Nederland leven over stiefouderschap.
Een dag die rekening houdt met de kwetsbaarheid, pijn en gevoeligheid die het nieuw samengestelde gezin met zich meebrengt. Kinderen – en wellicht één van de ouders – hebben hier niet voor gekozen.
Een dag waarop we vooroordelen over stiefouderschap willen nuanceren en verminderen.
Een dag waarbij integriteit en respect voor alle betrokkenen, zoals de ex-partners, als groot goed wordt gezien.
Steun voor ouders, stiefouders, kinderen, stiefkinderen, grootouders, stiefgrootouders en alle andere betrokkenen in onze maatschappij.

Stiefouderdag is NIET:
Stiefouderdag is géén cadeaudag, want het mooiste wat je als stiefouder kunt krijgen is erkenning voor de niet vanzelfsprekende rol van stiefouder.
Stiefouderdag is ook géén feestdag, maar een dag van bewustwording over wat stiefouderschap inhoudt, biedt en vraagt van ouders, stiefouders en kinderen.
Stiefouderdag is niet bedoeld om scheiding en nieuw samengestelde gezinnen te promoten. Uit cijfers blijkt immers dat het welbevinden van kinderen in een kerngezin het grootst is”.

Het kan het moment van dankbaarheid, bezinning, reflectie en vooral nieuwe kansen inluiden! Zeker dit laatste is belangrijk om te kunnen zien en in te kunnen voelen. Het dagelijks echt hebben van nieuwe kansen en mogelijkheden. Wij hebben als mens de bijzondere gave verandering altijd op een zeker vastgesteld punt te willen gaan aanpakken. Denk aan maandagen, de eerste dag van een nieuwe maand, Nieuwjaarsdag etc..  Wellicht goed hier even bij stil te staan, en te onderzoeken wat jouw persoonlijke drijfveren zijn om tot daden en doelen over te gaan.

Het vergt moed en vertrouwen. Wij weten uit ervaring dat het hebben van moed en vertrouwen, alleen maar kan groeien als de communicatie tussen mensen onderling optimaal verloopt. Optimaal in de zin van verbindend communiceren, en met verkregen inzichten hoe hier te geraken komen nieuwe kansen binnen handbereik.