Hulp-bij-Samengesteld-gezin-harmonie-energie-stiefcoaches-STIEFenCO-hulp-bij-stiefgezin

Stiefplan op maat

Het Stiefplan van een samengesteld gezin is wat het Ouderschapsplan is bij scheiding. Het zorgt ervoor dat jullie niet de bekende valkuilen in kukkelen, dat jullie handig en verstandig leren anticiperen, en het bereidt maximaal voor op de vorming van een samengesteld gezin.

 

Alle belangrijke aspecten van het stiefgezin worden per thema behandeld, en voorzien van handzame adviezen en praktische tips. Met elkaar stellen wij een uniek Stiefplan voor jullie gezin op. Klik hier voor de aanbieding stiefplan.

stiefplan-stiefenco-hulp-samengesteld-gezin

Stiefplan als leidraad voor nieuw gezin

Dit Stiefplan stel je met grote voorkeur op als je een relatie begint met iemand met kinderen, of als je met het samengestelde gezin tegen problemen aanloopt. Relaties in een nieuw gezin zijn ingewikkeld mede door het verschil tussen de bloed- en de stiefband, de bloedwrok, meerdere loyaliteiten naast elkaar, door de invloed van de ex-partner, meerdere culturen samenvoegen etc..

Naast emotionele relatieproblemen, doen zich ook vaak praktische problemen voor. Bijvoorbeeld de opvoedingstijl, de feitelijke opvoeding en correctie van kinderen.  Het is essentieel om rekening te houden met elkaars wensen en behoeften, ook het kind in het samengesteld gezin komt voor veel uitdagingen te staan.

Visualisatie van het Samenwoonplan

stiefplan-ex-partners-blijven-samen-ouders-stiefenco
stiefplan-wonen-in-twee-gezinnen-stiefenco
stiefplan-twee-culturen-bij-elkaar-stiefenco
stiefplan-tijd-voor-elkaar-stiefenco
stiefplan-loyaliteiten-naast-elkaar-samengesteld-gezin-stiefenco
stiefplan-achtergrond-van-verlies-samengesteld-gezin-stiefenco
stiefouder-voegt-iets-toe-samengesteld-gezin-stiefplan
bloedband-en-stiefband-naast-elkaar-samengesteld-gezin-stiefplan-stiefenco

Het Stiefplan van STIEFenCO

Natuurlijk weet je van tevoren niet welke vragen en uitdagingen op je pad gaan komen. Door de jarenlange ervaring met het coachen en begeleiden van stiefgezinnen, weten wij precies welke valkuilen en problemen kunnen voorkomen in een nieuw gezin. Het Stiefplan is jullie houvast én leidraad om ervoor te zorgen dat je nieuwe gezin altijd een anker heeft.