Stiefzussen en stiefbroers | Inkijk in hun verhaal en beleving | Stief & Co
8011
post-template-default,single,single-post,postid-8011,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Stiefzussen en stiefbroers, het is jullie verhaal

 

Zo’n 15 à 25% van de jongeren komt in aanraking met stiefbroers en/of stiefzussen. Wat een rollercoaster! Zit je daar midden in of kan je op die periode terugkijken? Ben jij bereid om hierover te vertellen of schrijven opdat er meer begrip zou zijn bij toekomstige (stief)ouders en kinderen? Wat zijn de Do’s en wat zijn de Don’ts?
Wie wil als volgende getuigen?

(tekst gaat verder onder foto)


Herken je je in sommige van deze stukjes verhalen?

  • Ik heb al heel wat stiefbroers en stiefzussen gehad, de eerste keer was ik rond de 10 jaar. Ik weet nog dat we vaak samen moesten douchen of samen in bad moesten. Ik vond dit helemaal niet leuk.
  • De invloed op je later leven is enorm en de banden met stiefzussen en halfzussen en broers zouden je kunnen helpen in je verder leven, waar ik zie dat dit in feite eerder het tegendeel heeft gedaan bij mij.
  • Ik was 10 maar mijn broer en zus 6 en 5 nog klein dus. Ik heb altijd gezien dat zij een betere band hadden met deze stiefbroers. Misschien omdat ze nog ‘schattig’ waren of omdat ze er voltijds woonden en ik enkel in de weekends kwam.
  • Maar nu zie ik mijn stiefbroer en stiefzus wel meer als mensen die dicht bij mij staan. Ik zie ze niet als familie, er is ergens wel altijd en duidelijke lijn tussen ons, al kom ik zeer goed overeen met hen.
  • Ik wist niet meer wat gedaan opdat mijn stiefbroers me zouden aanvaarden. Tot ik begon op te letten welke meisjes zij leuk vonden en me daar begon aan te spiegelen. Ik ben de zus en vrouw geworden waarvan ik wist dat ze die wél leuk zouden vinden. Hun ideaalbeeld werd mijn doel.
  • Een paar uur later, zie ik mijn zusje mijn stiefbroer zoenen bij het kampvuur..

Wie heeft nog een boeiend verhaal over de ups en downs in de relatie met een stiefbroer en/of stiefzus? Hoe ging het samenleven in het begin? Heb je nu nog contact? Waar heb je spijt van? Welke rol spelen jullie nu in elkaars leven?
Wens je je verhaal (anoniem) te delen? Stuur iets in of we organiseren een interview! Stuur me in dat geval een berichtje of boodschap via de website www.stiefbroersenstiefzussen.be.

Met een hartelijke groet

Els Raemdonck