Bijdragen studiekosten kind | onderzoek Nibud | STIEFenCO
3057
post-template-default,single,single-post,postid-3057,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Bijdragen studiekosten kind

 

 

 

 

 

 

Studeren is niet goedkoop. Veel ouders leveren graag een financiële bijdrage aan de studie van hun kind. Aan welk bedrag kunt u denken en hoe kunt u uw studerende kind ondersteunen?

De hoogte van de maandelijkse bijdrage

58% van de ouders draagt bij aan de studiekosten van hun kind door (onregelmatig) een financiële bijdrage te geven. De hoogte van de bijdrage die deze ouders geven is wisselend.

Zo krijgen uitwonende studenten gemiddeld 216 euro per maand van hun ouders en thuiswonende studenten 82 euro per maand (Nibud Studentenonderzoek 2017). Dit verschil komt ook voort uit het gegeven dat de begroting van een student op kamers er anders uitziet dan die van de student die nog bij zijn ouders woont.

De kosten die ouders zélf betalen voor hun studerende kind (bijvoorbeeld collegegeld, zorgverzekering of huur) tellen niet mee in dit bedrag. Lees graag hier het hele artikel van Nibud.