Suzanne Bramante

invoelend en krachtgevend

Stiefcoach ~ Familieopsteller/Systemisch coach ~ Emotietherapeut/Journey practitioner ~ Kindertolk
suzanne@stiefenco.nl

Een samengesteld gezin komt vaak voor flinke uitdagingen te staan: ruzies met de ex-partner, gebrek aan erkenning van en door de stiefouder, kinderen die kampen met loyaliteitsconflicten, problemen tussen partners omdat ze niet op één lijn zitten voor wat betreft de opvoeding en noem maar op…

 

Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Eigen ervaring

Als moeder en stiefmoeder heb ik van dichtbij meegemaakt hoe kinderen kunnen lijden onder een scheiding en de onzekerheid die deze met zich meebrengt. Ook weet ik als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om een nieuw gezin te vormen dat echt aanvoelt als ‘een gezin’. Dat is hard werken en het vraagt heel veel van de partners, de ouders en de kinderen.

 

Je plek vinden

Eén van de belangrijkste vragen in dit proces is voor alle betrokkenen: ‘Wat is mijn plek in dit nieuwe gezin?’ of zelfs ‘Heb ik wel een plek in dit gezin?’.

Ik zie het als mijn taak als stiefcoach om ieder lid van het gezin te helpen om zijn of haar plek te vinden. Daarvoor is inzicht nodig in onderliggende patronen en dynamieken, in wat ieder meeneemt uit zijn eigen gezin van herkomst, in verwachtingen en verlangens.

Met mijn ervaring als onder andere familieopsteller, kindertolk en emotie-therapeut beschik ik over allerlei tools om die inzichten te verkrijgen zodat je samen kunt uitgroeien tot een uniek en gelukkig samengesteld gezin.


Blogs van Suzanne:
Onmacht in het samengestelde gezin