Tijd heelt alle wonden .. of toch niet | samengesteld gezin | STIEFenCO
1121
post-template-default,single,single-post,postid-1121,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tijd heelt alle wonden …. of toch niet?


Het begeleiden en coachen van samengestelde gezinnen gaat vaak verder dan alleen de problematiek van het stiefgezin. Het kan ook het individu raken; blokkades uit het verleden tot aan vragen die men zichzelf leert stellen. Wat maakt mij blij, wat zou ik graag willen en hoe realiseer ik dit dan? Waarom reageer ik zoals ik reageer? Er zijn situaties denkbaar waar je jezelf en je rugzak van het verleden tegenkomt.

Wij werken dan graag samen met Sophie Zeestraten van Coaching by Sophie. Een inspirerende en gedreven vrouw die o.a. gebruik maakt van de techniek PRI (Past Reality Integration) ontwikkeld door Ingeborg Bosch. Wij bevelen haar inspirerende blog van harte aan.

 

Tijd heelt alle wonden …. of toch niet?

Het is alweer februari. Ik vind het bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt.
Gister werd ik me hier weer extra bewust van. Ik sprak na lange tijd een oude bekende. We hadden het erover dat we elkaar al kennen sinds 1992. Dat is dus gewoon 25 jaar! Ongelofelijk. Ik was er best wel even in shock van. En aan de andere kant is het gekke, dat als je dan weer zo met elkaar in gesprek zit, die tijd ook meteen weer lijkt weg te vallen. Alsof het gister was dat je elkaar sprak. Fascinerend hoe dat werkt.

Het deed me realiseren wat een raar iets ‘tijd’ eigenlijk is. Toen ik jong was, kon ik tijd ervaren als iets oneindigs. Dingen konden zo verschrikkelijk lang duren, het kon zelfs voelen alsof de tijd nooit iets zou veranderen. Tegenwoordig voelt tijd vooral als iets waar je altijd te weinig van hebt. Vaak te druk om nog tijd te hebben voor alle dingen die je écht graag wil doen. Zo zonde, want we hebben maar één leven en er zit geen ‘rewind-button’ op*. We kunnen de tijd niet terugdraaien. En ook al hebben we al het geld van de wereld, tijd terug is niet te koop. En dat maakt het een van de kostbaarste dingen in dit leven, in jóuw leven.

Waarom gaan we dan zo onzorgvuldig met onze tijd om? Waarom gaan we niet nú voor wat we echt willen? Wat blokkeert ons? Waarom gaan we het niet ‘gewoon’ doen?
Als je het mij vraagt, is het antwoord daarop heel simpel. Het is omdat we denken dat de tijd ook‘oude’ wonden heelt, maar dat dat eigenlijk helemaal niet zo is. Zoals ik het zie, zijn het juist de ‘oude wonden’ die, zonder dat we ons daarvan bewust zijn, een hele grote rol spelen in ons dagelijks leven. Het zijn zelfs die ‘oude wonden’ die ons vaak belemmeren het leven te leiden dat we zo graag zouden willen. Dat lukt niet omdat we als het ware door de bril van ons verleden naar het heden kijken en het hier en nu daardoor niet kunnen zien voor wat het werkelijk is.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Sterker nog, het is eigenlijk heel simpel. En als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, gaat er werkelijk een wereld voor je open. Nu je dit weet, ben je dan niet enorm benieuwd wat dit voor jóuw leven kan betekenen? Dus, waar wacht je nog op?Je hebt geen tijd te verliezen, toch?