Vier fasen samengesteld gezin | wat wil je weten | Stief & Co
12898
post-template-default,single,single-post,postid-12898,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Patronen

Persoonlijk krijg ik beginnende allergievlekken van dit woord. Alsof wij allemaal hetzelfde zijn en alsof het ons allemaal overkomt.. NOT.

Ieder samengesteld gezin ontwikkelt zich aan de hand van zekere patronen. De diepte van de patronen (lees scherpte of zachtheid) hangt af van een aantal factoren. Het is verstandig om je te realiseren dat dit voor jouw samengesteld gezin (en dus ook relatie) ook opgaat. Het stelt je in staat te anticiperen op wat gaat komen.

In grote lijnen onderscheiden wij in het patroon van samengestelde gezinnen vier fasen:
1. verliefdheidsfase
2. ergernisfase
3. crisisfase
4. harmonieuze fase

F A C T O R E N
Denk aan bijvoorbeeld de invloed van de ex-partner (conflictscheiding of harmonieus), de bekende eigen rugzak die je meebrengt, puberende kids, twee gezinnen onder één dak en weinig verbinding, wel zorgen voor maar geen recht van mening hebben/voelen, verschillende opvoedingsstijlen, niet gezien en gehoord voelen door miscommunicatie (verbaal of non-verbaal) of kinderen die de nieuwe lief niet accepteren.

Gelukkig horen bij patronen ook systemische oplossingen. Jij wil het anders, wij weten dat het anders kan! Ons doel is zoveel mogelijk samengestelde gezinnen de fase H A R M O N I E met elkaar te laten bereiken. Pas dan staat het fundament stevig.

Met een warme groet
Team Stief & Co