Vaderdag en welk kado geef je je stiefvader dan | STIEFenCO geeft je tips
458
post-template-default,single,single-post,postid-458,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Vaderdag, en waar blijft de papieren das voor de stiefvader?

Nog even en dan staat Vaderdag de 19de juni alweer voor de deur. De komende weken zullen ook de basisscholen en de buitenschoolse opvang hier uitgebreid aandacht aan besteden. Menig knutseluurtjes vol knip-, kleur- en plakwerk zullen mooie cadeaus opleveren. Geweldig zou je zeggen, er is echter een grote maar… het is bijna altijd een cadeau in enkelvoud.

Wikipedia zegt over Vaderdag: “Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.”

Vaderdag_2016_stiefvader

Zo langzamerhand lijkt mij de tijd rijp dat ingespeeld wordt op een andere gezinssamenstelling dan papa, mama, kind(eren).
Inmiddels kent Nederland waarschijnlijk meer dan 200.000 samengestelde gezinnen met veelal jonge kinderen. Hoe voel je je als kind als je alléén voor papa die papieren das hebt gemaakt ….. Ook hier komt een loyaliteitsconflict om de hoek kijken. Natuurlijk wordt het goedgemaakt door mama die een cadeautje heeft gekocht, maar toch …… het is anders en de ontstane situatie is ook zo onnodig.

STIEFenCO roept basisscholen en buitenschoolse opvang op om voortaan rekening te houden met de aanwezigheid van stiefouders en met samengestelde gezinnen. Gun iedere stiefvader of stiefmoeder een liefdevol zelfgemaakt cadeau. Dit als een attente dank voor de zorgen en de verantwoordelijkheid die een stiefouder voor zijn of haar rekening neemt.

Laat het de 19de juni vele zelfgemaakte papieren dassen regenen,  en bovenal grote dank aan die scholen en buitenschoolse opvang die dit al doen! Ben jij het hiermee eens, deel dan dit bericht met als doel  bewustwording!

STIEFenCO heeft zich gespecialiseerd in de complexe problematiek van het samengestelde gezin.
Het stiefgezin is als een steeplechase met de hindernissen valkuilen, vallen en opstaan, kansen en uitdagingen. Soms loopt het allemaal anders dan verwacht, of loopt het samengestelde gezin zelfs compleet vast. Het runnen ervan is topsport, en de praktijk heeft uitgewezen dat het verstandig is je hier op voor te bereiden of je te laten begeleiden als het fout loopt. Weet, dat voor ieder probleem of uitdaging een passende oplossing bestaat.

Voor meer informatie ga naar onze pagina’s van STIEFenCO,  of mail naar info@stiefenco.nl.