Vakantie samengesteld gezin | puzzelend hoe dan | Stief & Co
11207
post-template-default,single,single-post,postid-11207,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Ingewikkelde vakantiepuzzel

Zomaar een ‘uit het leven gegrepen’ verhaal van een samengesteld gezin op vakantie..

Wanneer je goed om je heen kijkt op de camping hoor je al snel vanaf verschillende kampeerplekken wisselende geluiden.
Bij de tent op de hoek hoor je een moeder zeggen tegen haar jonge kroost dat ze in plaats van in de tent wel lekker buiten kunnen spelen. Als het dan voor 7 uur in de ochtend is, kun je je voorstellen hoe overige kampeerders hierop reageren. Even verderop is er stilte in de ochtend, de caravan en zijn bewoners lijken daar pas tegen het middaguur tot leven te komen. Zodra er dan leven is , hoor je gemopper over wie de afwas vandaag moet doen.
Met andere woorden: op de camping blijven weinig gezinsrituelen geheim..

(tekst gaat verder onder de afbeelding)


Je hoort kinderen vragen aan papa of mama om een spelletje te spelen samen, wanneer er nu eindelijk gezwommen kan worden en gemopper over uitjes en taakjes.
Op de camping zijn deze vragen en opmerkingen niet enkel aan papa en mama gericht. Ook namen als Erik, Marieke en Frans komen voorbij en dat is niet zo gek als je je bedenkt hoeveel samengestelde gezinnen er zijn. 

Sommigen gezinnen trekken de aandacht. Een gezin bijvoorbeeld met vele kinderen in dezelfde leeftijdscategorie of een stel met een hele grote vouwwagen en kinderspullen maar zonder kinderen.
Na het praatje bij het afwassen, bij het zwembad of bij de broodjes halen, blijkt dat het gaat over samengestelde gezinnen.

Het stel met de grote vouwwagen en kinderspullen blijken op doorreis te zijn, de uiteindelijke bestemming ligt nog een paar honderd kilometer karren verderop. Zodra ze daar zijn aangekomen hebben ze alle tijd om op hun gemak de vouwwagen op te zetten.
Het enige wat nog ontbreekt voor een fijne en zonnige zonvakantie, zijn de kinderen van zowel hem als haar die nog in Nederland zijn. Om allemaal samen te kunnen zijn is een organisatorische puzzel gebleken. Beiden moeten eerst nog ‘even’ terugvliegen om hun kinderen op te halen om vervolgens terug te vliegen naar de vouwwagen op de camping en de vakantie te laten starten. Wie denkt dat dit al de uitdaging was.. Nee beiden vliegen naar verschillende luchthavens in Nederland om de kinderen op te halen bij dé andere ouder.
Als de kampeervakantie er bijna op zit gaat de vrouw vliegend terug naar Nederland met haar kinderen en de man rijdt met vouwwagen en zijn kinderen naar Nederland terug. 
Wat een onderneming zou je kunnen zeggen… Zij hebben in ieder geval een manier gevonden die voor hen werkt, en zijn beiden bereid geweest om te kijken naar de oplossingen binnen de mogelijkheden die ze hebben.

Dit samengestelde gezin is niet alleen, vakantieadressen zitten er vol mee. Soms gaat het soepel, soms met de nodige uitdagingen. Vaak is het een hele puzzel hoe het nieuw samengestelde gezin vorm te geven qua logistiek en gezinsrituelen. Deze zomervakantie is voorbij, maar de volgende schoolvakantie staat al weer snel voor de deur..

Wij vinden het belangrijk de slagingskans van samengestelde gezinnen te verhogen, zodat alle gezinsleden in balans en geluk het maximale uit het leven kunnen halen. Hierdoor wordt voorkomen dat ouders en kinderen een 2e scheiding voor de kiezen krijgen. Uit laatste onderzoek blijkt dat 60-65% van de samengestelde gezinnen het niet redt en/of leert leven met hoe het nu eenmaal is. Genoegen nemen met in plaats van gaan voor maximaal levensgeluk. Vragen om hulp is een teken van kracht en het nemen van verantwoordelijkheid. Inmiddels hebben wij binnen Stief & Co zoveel ervaring met ook puur praktische zaken, dat jullie hiermee jullie voordeel kunnen doen.

Voor vragen of een vrijblijvende kennismaking zijn wij uiteraard beschikbaar en mail ons naar info@stiefenco.nl.

Met een warme groet,
Christel namens het team van Stief & Co