Vakantietips samengesteld gezin | STIEFenCO helpt jullie op weg
1678
post-template-default,single,single-post,postid-1678,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Vakantietips samengesteld gezin

Om met het gezin er samen op uit te trekken of op vakantie gaan, vergt altijd wel een zekere  voorbereiding. Voor een samengesteld gezin betekent het echter ook, dat er van tevoren goed moet worden nagedacht over de invulling van de vakantie. Waar geef je elkaar de ruimte om als biologische ouder met de eigen kinderen op pad te gaan? Waar is je eigen qtime? Hebben jullie al iets afgesproken over inspraak van iedereen in de planning van  iedere dag? Mogen de kinderen ook contact hebben met de andere biologische ouder thuis? Delen jullie wel/niet de vakantiefoto’s met dé andere ouder. Stemmen jullie af wat wel/niet op Facebook geplaatst mag/kan worden?

Kortom, met het pakken van de auto alleen zijn jullie er nog niet.  Wij geven een aantal punten mee waar je van tevoren over na kunt denken. Het kan zeker geen kwaad om de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij de voorbereidingen van de vakantie.

Oh ja, vergeten jullie niet om het formulier ‘Toestemming reizen met een minderjarige naar het buitenland‘ door beide ouders ondertekend mee te nemen op vakantie; mochten jullie naar het buitenland gaan.