Het verdriet en de liefde van een stiefvader | STIEFenCO
2971
post-template-default,single,single-post,postid-2971,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Het verdriet en de liefde van een stiefvader

Recent besteedde het NRC aandacht aan de stiefvader. Wij horen vaak de levensverhalen van stiefmoeders, maar zelden die van de stiefvader. Reden genoeg om aandacht te besteden aan het verhaal van Levi.
Ruim de helft van de stiefvaders ziet zichzelf als mede-opvoeder en neemt een actieve rol in tijdens de opvoeding. Een derde stelt zich op als vriend van de moeder en houdt zich wat meer afzijdig. De resterende stiefvaders (zo’n 10 procent) laat de opvoeding volledig bij moeder. Deze cijfers zijn afkomstig uit het onderzoek van Johannes Mol, onderzoeker aan de Hogeschool Leiden. Hij interviewde meer dan 250 stiefvaders en ging vooral op zoek naar de stiefvaders die een rol als mede-opvoeder innemen. Zijn onderzoek, Slechts stiefvader (2017), wijst uit dat slechts 15 procent van hen zichzelf in de vaderrol ziet.

Lees graag het artikel hier.