Vrede of de liefde? | wrijving geeft glas | Stief & Co
9065
post-template-default,single,single-post,postid-9065,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Vrede of de liefde?

Vrede of de liefde?
Met alleen vrede kom je niet verder…..

In elke relatie komt het punt dat de roze wolk langzaam landt op een wandelpad. Een route die minder verrassend en luchtig is. Op bepaalde punten misschien zelfs wel akelig voorspelbaar en herkenbaar, zoals wie kookt, wie regelt de boodschappen en hoe ziet die volle weekagenda eruit? Kortom, je loopt verder op het pad dat relatie heet.
Vaak heel fijn, maar ook botst het af en toe.

(tekst gaat verder onder de foto)

Dat botsen als partners in een samengesteld voelt voor veel stellen bedreigend.
Je had het zo fijn, je tweede relatie ‘moet’ slagen, dus drijf je zaken niet op het spits.
Je kiest vaker dan je wilt voor de vrede omwille van de liefde.

Maar is dat zo? Houd je de liefde als je altijd de vrede bewaart?
Ik vind van niet. Ik geloof dat je met vrede bewaken creëert wat je juist wilt voorkomen: verlies van verbinding. In de eerste plaats verlies je de verbinding met jezelf, want door je niet uit te spreken doe je geen recht aan je eigen wensen en grenzen. In de tweede plaats verlies van verbinding met je partner, want je spreekt naar elkaar niet uit wat er van binnen borrelt. De emmer van frustratie over de ander loopt langzaam vol, met ongewenste uitbarstingen tot gevolg.

Hoe blijft de liefde, ook als het even lastig is in die twee werelden die samen onder een dak leven?
Ik ben ervan overtuigd dat er duurzame liefde blijft als durft te kiezen voor eerlijkheid naar jezelf en naar elkaar binnen het samengestelde gezin. En ja, dat betekent dus dat het soms even moet schuren.

Een beetje ‘oorlog’ leert je waardevolle lessen over jezelf en geeft je inzichten in je partner (en kinderen), het is alleen soms lastig om te ontdekken.
Ik help partners in het begrijpen en afstemmen van gedrag naar elkaar en in verbeteren van hun onderlinge communicatie, zodat ze beter in staat zijn de verschillen tussen hun beide gezinnen te overbruggen en samen sterker te staan in hun relatie.
Een stevige partnerrelatie zorgt voor een stevig fundament onder een samengesteld gezin.
Zo blijft boven het wandelpad van het samengestelde gezin die prachtige roze wolk van de relatie meedrijven.

Met een hartelijke groet
Rosalie – Stief & Co – Emmen