Weekend kinderen | de impact van scheiding op kinderen | Stief & Co
8972
post-template-default,single,single-post,postid-8972,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,do-etfw,qode-listing-3.0.2,qode-lms-3.0.2,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Weekend kinderen

 

Bas en Joke hebben beide een scheiding achter de rug en zijn samen een nieuwe relatie aangegaan. Ze hebben samen een dochtertje gekregen. Met de twee kinderen uit zijn vorige huwelijk en een zoon uit het hare hebben ze nu samen vier kinderen, waarvan er drie afwisselend bij hen en bij hun ex-partners wonen. Ze doen hun uiterste best om er iets goeds van te maken. Joke en haar ex-man Chris leven echter op voet van oorlog met elkaar, wat regelmatig voor heftige telefonische ruzies zorgt.

Chris zet alles op alles om zijn zoon Joris bij hem te laten wonen en hij deinst niet terug voor drastische maatregelen. Welke oplossing gaat een loyale tienjarige jongen als Joris bedenken om de ruzies tussen zijn ouders te doen stoppen? 

(tekst gaat verder onder foto)

Het is een roman van Jitty Eenhuizen en zij wil benadrukken wat een scheiding met de kinderen kan doen. Zoals zij zelf schrijft: “Ik hoop dwars door het verhaal heen te laten zien dat God die van ieder mens houdt en bij ons betrokken is, uit onze puinhopen weer iets goeds kan laten ontstaan. Dit te kunnen geloven geeft hoop voor de toekomst”.

Het boek ‘Weekend kinderen’ is door haar geschreven vanuit een christelijke gedachte. Klik hier voor de Boekenplank.