Wereld Knuffeldag | Wat deed jij extra voor je dierbaren? | Stief & Co
6747
post-template-default,single,single-post,postid-6747,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Knuffeldag

Vorige week dinsdag was het Wereld Knuffeldag en Margot reflecteert op wat knuffelen met een mens doet. Hoe fijn is het niet om na een lange dag even een knuffel te krijgen van je partner/vriend(in)/vader/moeder.

Knuffelen doen we vaak en dat is alleen maar gezond. We doen het vaker dan ooit en we schamen ons er ook niet voor om het te laten zien. We knuffelen bij een begroeting, om elkaar te troosten te steunen of gewoon omdat we elkaar lief vinden. Ik heb het idee dat er vroeger minder zichtbaar werd geknuffeld dan tegenwoordig. Hoe je ermee omgaat in het dagelijks leven hangt ook veel af van je opvoeding. Ken je het vanuit de opvoeding of juist niet. Is het iets wat je van huis uit hebt meegekregen dan zal je er op een hele natuurlijke manier mee omgaan en is het iets wat je niet kent dan voelt het wat onwennig voor je. Maar de zo simpele knuffel is o zo belangrijk maar waarom zouden we het (moeten) doen?

(tekst gaat verder onder de foto)
1. Knuffelen is goed voor je relatie
Volgens een onderzoek van ABC News is Knuffelen erg belangrijk als je al lang een relatie met elkaar hebt. Vrouwen en mannen krijgen er een blij en gelukkig gevoel van. Het is zelfs bewezen dat je relatie langer standhoudt als je veel knuffelt.

2. Knuffelen verlaagt je bloeddruk
Een goede knuffel doet wonderen. Een aanraking door een ander zorgt voor het vrijkomen van oxytocin, een stofje in je hersenen. Oxytocin zorgt er onder andere voor dat je bloeddruk omlaag gaat en je minder stress voelt.

3. Je wordt er gelukkiger van

4. Knuffelen zorgt voor meer verbinding
Knuffelen doet daadwerkelijk iets met je lichaam.

5. Je gaat beter communiceren
Dat je door knuffelen beter gaat communiceren heeft meerdere oorzaken. Als je veel knuffelt, ben je veel dicht bij elkaar, wat een vertrouwd gevoel geeft. En als je je vertrouwt voelt, deel je makkelijker wat je dwars zit.

Er is o.a. de berenknuffel. Dit is een verbintenis tussen twee mensen die van elkaar houden. Het is een stevige en geruststellende knuffel die meer zegt dan duizend woorden. De kracht van een knuffel is verbondenheid. Het is een band tussen geliefden, huid aan huid hart aan hart. Vrienden tonen begrip en kinderen zoeken veiligheid in een knuffel. Maar het heeft ook nog een andere betekenis. Kinderen hebben vaak een lievelingsknuffel (een zacht beestje of poppetje van een baby of kind) en met de knuffel kan het kind zichzelf tot rust brengen en zelf bepalen hoeveel troost hij nodig heeft. De nabijheid hiervan helpt het kind zelfstandig te worden en controle te houden over moeilijke situaties.

Dit zijn heel veel weetjes over de knuffels die we allemaal zo nodig hebben en meer doet dan we beseffen. \Laten we gewoon lekker genieten van de o zo belangrijke knuffels die we geven en ontvangen…..

ENJOY

Margot – Stief & Co Arnhem – Ede – De Liemers