Autonomie en privacy binnen het samengesteld gezin | Stief & Co
13845
post-template-default,single,single-post,postid-13845,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Autonomie

Marianne
ADR registers: Mediator – Familiemediator – Conflictcoach – Onderhandelaar
stiefcoach STIEFconcept ®


INHOUD
1. Wat is autonomie
2. Wat betekent autonomie specifiek binnen een samengesteld gezin?

De Dikke van Dale schrijft over autonomie: ‘zelfstandigheid van de menselijke wil, de vrije wil’.

Tsja .. slaan jullie hier nu ook direct op aan? Nou ik zeker wel. Als er één rode draad in de uitdagingen van de stiefouder te noemen is, dan is het wel het gebrek aan autonomie.

Of dit nu gaat over de manier van opvoeden, het handhaven van regels, het gebrek aan privacy, gast in eigen huis voelen of een – constante – vorm van aanwezigheid van de ex-partner.

Het vrij voelen om het leven te leven en te leiden zoals jij dit wilt, én tegelijkertijd in balans zijn met je nieuwe lief is vaak een pittige uitdaging.

Ik help jullie met enkele inzichten op weg:
– veel heeft te maken met tijdigheid. Dit betekent niets meer en niets minder dan bijtijds én geweldloos communiceren waar je tegenaan loopt;
– het vraagt om commitment naar elkaar toe
– wees één team ook als het erop aankomt
– stel elkaar explorerende vragen als een: wat wil je, hoe doe je dit, wat als, stel dat etc..

Tsja .. hoe zit het dan eigenlijk nog met jouw me-time? Is dit er wel of ben je iemand die me-time al snel inruilt voor anderen ..? Durf jij jezelf – vaker – op plek 1 te zetten? Zo vrij als een vogel?

Food for thought en helpen je hopelijk in een stukje bewustwording. En je weet het .. kom je er niet uit bel of mail ons!

Warme groet
Marianne