Liselotte de Vries – Eindelijk balans vinden in de nieuwe werkelijkheid

Stiefcoach STIEFconcept ® ~ trauma therapeut ~ coach ~ yoga & meditatie docent

Door onverwerkt verdriet uit het verleden bouwen we overtuigingen op waardoor we soms flink getriggerd kunnen raken vandaag de dag. Je kunt verstrikt raken in negatieve gedachten en energieën en haast niet uit dit patroon kunnen ontsnappen.  De huidige uitdagingen binnen jouw samengesteld gezin brengt dit patroon nog duidelijker aan het licht.


Als trauma therapeut, coach en yoga & meditatie docent, begeleid ik mensen in hun proces naar de uitweg. En als stiefcoach in jouw proces naar de toekomst, want in het donker ligt het goud!

Uitdagingen

Gaan samenleven met je nieuwe lief en de kinderen is prachtig, en vraagt je bewustzijn van alle gevoeligheden en onderstromen binnen dit nieuwe systeem. Hoe doe je recht aan ieder zijn behoefte, zonder hard te hoeven werken en je eigen belang uit het oog te verliezen?
Binnen het samengestelde gezin heb ook ik de nodige uitdagingen gekend en geleerd hoe alles net anders werkt als binnen het kerngezin. Maar ook hoe op het fundament van verlies en verdriet iets heel moois kan groeien. Ook heb ik mogen doormaken, hoe het is om ondanks de liefde en de groei, dat het beter was voor iedereen om deze samenleefvorm weer los te laten.

 

Nieuwe werkelijkheid

Als stiefcoach begeleid ik jullie in het proces van de nieuwe werkelijkheid; zorgen voor de kinderen van je lief, die je niet zelf op de wereld hebt gezet. Dat is geen koud kunstje! Een samengesteld gezin is – als het in balans is – een enorme rijkdom en van grote meerwaarde voor de ontwikkeling van jullie kinderen. Zelfs als iedereen zijn best doet, kun je toch overvallen worden door heftige emoties en uitdagingen tegenkomen, die je van tevoren niet had kunnen voorstellen. En dit is precies mijn werkveld. Als je gezin aanvoelt als een mijnenveld, is dit de uitnodiging mij te bellen.


De nieuwe balans vinden is waar ik jullie met zorg zonder oordeel in ga begeleiden. Hulp zoeken, geen teken van onvermogen. Met de juiste interventies gaat je huis weer als thuis voelen.

 

‘It takes a village to raise a child’ (Afrikaans gezegde)

Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Als je mij kent dan weet je ..
  • dat ik graag een Latte drink bij Van Vliet Stroopwafels in Gouda met de lekkerste koffie
  • dat ik sinds vier jaar koppels begeleid in een fijner thuis creëren
  • dat ik hierbij geen onderwerp uit de weg ga
  • dat ik het gelukkigst ben in het bos
  • dat ik geen taboes ken
  • dat gember, bananen, citroenen en avocado’s onmisbaar zijn
  • dat ik de olifant in de kamer benoemd
  • dat ik dol ben op dansen
  • dat ik een fantastische dochter heb, die de puberteit bijna uit is. Joepie 😉
certificaat-stiefconcept-2024-2

Gecertificeerd stiefcoach STIEFconcept ® voor het coachen en begeleiden van samengestelde gezinnen.