Marianne Smulders

oplossingsgericht mensen-mens

MfN register- en familiemediator ~ ADR mediator en -mediator ~ ADR Conflict coach ~ ADR Onderhandelaar ~ SCHIP-begeleider – Stiefcoach ~ Mattenspel begeleider
info@stiefenco.nl

Samengestelde gezinnen energiek en gelukkig op de rails zetten is mijn missie. Rust en harmonie binnen gezin en relatie is zo het fundament onder ieder mens!

Daarnaast werk ik met passie op de lijn ex-partners en samen ouders. Het centraal stellen van het belang van kinderen. Het mooiste geschenk dat kinderen kunnen krijgen, is de liefde van beide ouders onvoorwaardelijk mogen krijgen en hierdoor uitgroeien naar prachtige mensen.

Strijd achter je leren laten

Als familiemediator en conflictcoach kom ik vaak in contact met de heftige problematiek van samengestelde gezinnen, gezinnen, ex-partners en problemen bij kinderen.

Onvoldoende voorbereid op de complexiteit van een samengesteld gezin. Maar ook de onverwerkte emoties van de scheiding hebben hun aandeel in het energielek dat mensen vaak ervaren. Energielek omdat ex-partners niet in staat zijn om op een andere manier met elkaar te verbinden; ex-partners samen partners in ouderschap. Ook kunnen mensen te maken krijgen met persoonlijkheidsstoornissen als narcisme en/of borderline of een theatrale gedragsstoornis.
Bij al deze gebeurtenissen past altijd verliesintegratie. Verlies van zekerheid, onafhankelijkheid, eigenwaarde, vertrouwen etc..

 

De moed die ik bij al deze gezinnen zie om tegen de stroom in te blijven knokken, doet mij iedere dag weer beseffen dat met de juiste zorg essentiële zaken als veiligheid, vertrouwen, gezondheid, werk en sociaal leven veel dichterbij komen.

Naast verworven kennis en kunde en het zijn van ervaringsdeskundige, werk ik vanuit mijn lijfspreuk: “what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling”.

 

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen

Dit zeggen cliënten over Marianne:

 

“De balans en energie in onze relatie is weer terug. Het lukt ons in de drukte van alledag tijd voor elkaar te maken en leuke dingen te doen. We maken en plannen soms tijd voor een gesprek samen. Al met al denken we nog vaak terug aan de fijne en goede gesprekken die we bij jou gevoerd hebben en zijn we weer op de goede weg. Daar zijn we heel blij mee! Nogmaals erg bedankt Marianne voor de fijne begeleiding!”

 

“De gevoelens en gedachtes waar we mee worstelden, hebben door de helder uitleg van Marianne meer betekenis gekregen. Dit wetende met de adviezen en handvatten, is het makkelijker geworden om er over te praten”
Mirella en Bas

 

“Marianne haar naam, boek én tools slingeren hier nog geregeld door ons huis. Tijdens gesprekken met vrienden over samengestelde gezinsproblematiek, roepen wij geregeld in koor: jullie moeten héél snel naar Stief & Co!” ~ Jan-Pieter en Danitsja van Wijngaarden

 

“Toen ik het in het weekend echt niet meer zag zitten, werd ik via de Whatsapp door Marianne geholpen. Grote klasse!” ~ Marcel


“Wij hebben Marianne ervaren als een begripvolle en verstandige vrouw, aardige vrouw. Wij voelden ons op ons gemak en dat heeft ons toen en nu nog steeds goed gedaan.” ~ Frans


“Wist niet dat tijd inplannen met Simoon ons zoveel fijne momenten kon geven #yolo #nunogvolzientehouden en anders weten we je te vinden.” ~ David en Simone