Marianne Smulders

oplossingsgericht mensen-mens

MfN registermediator M10020 ~ MfN familiemediator ~ ADR register- en familiemediator ~ ADR Conflict coach ~ ADR Onderhandelaar ~ stiefcoach STIEFconcept ~ kind-specialisatie: Mattenspel begeleider ~ AGB-code 41523997
info@stiefenco.nl

Samengestelde gezinnen energiek en gelukkig op de rails zetten is mijn missie. Rust en harmonie binnen gezin en relatie is zo het fundament onder ieder mens!


Daarnaast werk ik met passie op de lijn ex-partners en samen ouders. Het centraal stellen van het belang van kinderen. Het mooiste geschenk dat kinderen kunnen krijgen, is de liefde van beide ouders onvoorwaardelijk mogen krijgen en hierdoor uitgroeien naar prachtige mensen.


Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Strijd achter je leren laten

Als familiemediator en conflictcoach kom ik vaak in contact met de heftige problematiek van samengestelde gezinnen, gezinnen, ex-partners en problemen bij kinderen.

Onvoldoende voorbereid op de complexiteit van een samengesteld gezin. Maar ook de onverwerkte emoties van de scheiding hebben hun aandeel in het energielek dat mensen vaak ervaren. Energielek omdat ex-partners niet in staat zijn om op een andere manier met elkaar te verbinden; ex-partners samen partners in ouderschap. Ook kunnen mensen te maken krijgen met persoonlijkheidsstoornissen als narcisme en/of borderline of een theatrale gedragsstoornis.
Bij al deze gebeurtenissen past altijd verliesintegratie. Verlies van zekerheid, onafhankelijkheid, eigenwaarde, vertrouwen etc..

 

De moed die ik bij al deze gezinnen zie om tegen de stroom in te blijven knokken, doet mij iedere dag weer beseffen dat met de juiste zorg essentiële zaken als veiligheid, vertrouwen, gezondheid, werk en sociaal leven veel dichterbij komen.

Naast verworven kennis en kunde en het zijn van ervaringsdeskundige, werk ik vanuit mijn lijfspreuk: “what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling”.

 

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen