Samengesteld-gezin-succesvol-problemen-opruimen-stiefenco

Marianne Smulders

oplossingsgericht mensen-mens

MfN registermediator ~ MfN familiemediator ~ Stiefcoach ~ Mattenspel begeleider

Samengestelde gezinnen energiek en gelukkig op de rails zetten is mijn missie. Rust en harmonie binnen gezin en relatie is zo het fundament onder ieder mens!

Daarnaast werk ik met passie op de lijn ex-partners en samen ouders. Het centraal stellen van het belang van kinderen. Het mooiste geschenk dat kinderen kunnen krijgen, is de liefde van beide ouders onvoorwaardelijk mogen krijgen en hierdoor uitgroeien naar prachtige mensen.

Strijd achter je leren laten

Als familiemediator kom ik vaak in contact met de heftige problematiek van samengestelde gezinnen, gezinnen, ex-partners en problemen bij kinderen.

Onvoldoende voorbereid op de complexiteit van een samengesteld gezin. Maar ook de onverwerkte emoties van scheiding hebben hun aandeel in het energielek dat mensen vaak ervaren. Ook kunnen mensen te maken krijgen met persoonlijkheidsstoornissen als narcisme en/of borderline.

 

De moed die ik bij al deze gezinnen zie om tegen de stroom in te blijven knokken, doet mij iedere dag weer beseffen dat met de juiste zorg essentiële zaken als veiligheid, vertrouwen, gezondheid, werk en sociaal leven veel dichterbij komen.

Naast verworven kennis en kunde en het zijn van ervaringsdeskundige, werk ik vanuit mijn lijfspreuk: “what we do does not define who we are, what defines us is how well we rise after falling”.

 

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen

Dit zeggen cliënten over Marianne:

 

“De gevoelens en gedachtes waar we mee worstelden, hebben door de helder uitleg van Marianne meer betekenis gekregen. Dit wetende met de adviezen en handvatten, is het makkelijker geworden om er over te praten”
Mirella en Bas

 

“Marianne haar naam, boek én tools slingeren hier nog geregeld door ons huis. Tijdens gesprekken met vrienden over samengestelde gezinsproblematiek, roepen wij geregeld in koor: jullie moeten héél snel naar Stief & Co!” ~ Jan-Pieter en Danitsja van Wijngaarden

 

“Toen ik het in het weekend echt niet meer zag zitten, werd ik via de Whatsapp door Marianne geholpen. Grote klasse!” ~ Marcel


“Wij hebben Marianne ervaren als een begripvolle en verstandige vrouw, aardige vrouw. Wij voelden ons op ons gemak en dat heeft ons toen en nu nog steeds goed gedaan.” ~ Frans


“Wist niet dat tijd inplannen met Simoon ons zoveel fijne momenten kon geven #yolo #nunogvolzientehouden en anders weten we je te vinden.” ~ David en Simone