Margot Nollet

verbindend en vertrouwend

Stiefplan-coach ~ Mattenspel begeleider ~ SCHIP-coach ~ coach
margot@stiefenco.nl

Iedereen heeft en kent zijn eigen normen en waarden, gewoontes en gebruiken, niet alleen vanuit zichzelf maar ook vanuit ‘vorige’ gezinssituaties.
Maar wat als een nieuw gezin gevormd wordt door de ouders, eventueel met kinderen uit een vorige relatie en kinderen van de nieuwe partner. Passen dan nog alle EIGENaardigheden naadloos in elkaar?

Vaak zijn de volwassenen die samen willen gaan wonen of inmiddels samenwonen, super verliefd en wordt er – ondanks alle goede bedoelingen – te weinig rekening gehouden met de kinderen. Kinderen die vaak gewild of ongewild deel uit gaan maken van het nieuwe gezin. Uit eigen ervaring en vanuit mijn eigen omgeving en cliëntenkring weet ik, dat het in de praktijk meer problemen geeft om een stabiel gezin te vormen dan men in het begin van de relatie had verwacht.

 

Als coach heb ik bijna wel alle thema’s van het leven voorbij zien komen, en heb gekozen mij te specialiseren in samengestelde gezinnen. Als stiefplan-coach begeleid ik het nieuw te vormen gezin, of het stiefgezin dat gaandeweg tegen problemen oploopt en deze actief wil oplossen. Maatwerk is waar ik voor sta, met elkaar gaan we aan het werk om het samengestelde gezin goed op de rails te zetten.

 

Veiligheid en vertrouwen

Cliënten ervaren in de trajecten die ik met hen doorloop, dat we met elkaar snel in staat zijn om tot de kern van de problematiek te komen. Ik vind het belangrijk een veilige omgeving te scheppen, maar ook duidelijk de knelpunten te benoemen. Belangrijk is verbinding, waardoor in rust en met vertrouwen met elkaar gewerkt kan worden en het gewenste doel kan worden bereikt. Voor mij is non-verbale communicatie net zo belangrijk als verbaal; een mens kan niet niet-communiceren.

 

Gecertificeerd begeleider Het Mattenspel voor hulp aan kinderen

Dit zeggen cliënten over Margot:

 

“We hadden niet voorzien dat het ‘managen’ van een samengesteld gezin zo ingewikkeld en zwaar zou zijn. Ten einde raad kwamen we bij Margot terecht; letterlijk onze laatste strohalm. Vanaf de 1e stap bij haar naar binnen voelde het vertrouwd en niets was haar te gek, Zo heeft zij gewandeld met onze zoon. Uiteindelijk gaan we niet uit elkaar, maar trouwen en was Margot de 1e aan wie ik het vertelde.”
Anoniem Arnhem


“De begeleiding van Margot is uiterst prettig! Ze heeft bijzonder goed ondersteund en bemoedigd in het vinden en begaan  van onze nieuwe gezinssetting. Elk gesprek was diepgaand, confronterend, omarmd en praktisch. De bereikbaarheid buiten de sessies om en de bereidheid om altijd een luisterend oor te bieden, heeft ook veel voor ons betekend. De aangeboorde energie, kennis en inzichten hebben wij zo optimaal kunnen bewerkstelligen in ons nieuwe geheel. Dank Margot voor je openhartigheid, respect en zorg!”
Anoniem Ede