Margot Nollet – verbindend en vertrouwend

Stiefcoach STIEFconcept ~ kind-specialisatie: Mattenspel begeleider ~ SCHIP-behandelaar ~ coach
margot@stiefenco.nl

Iedereen heeft en kent zijn eigen normen en waarden, gewoontes en gebruiken, niet alleen vanuit zichzelf maar ook vanuit ‘vorige’ gezinssituaties.
Maar wat als een nieuw gezin gevormd wordt door de ouders, eventueel met kinderen uit een vorige relatie en kinderen van de nieuwe partner. Passen dan nog alle EIGENaardigheden naadloos in elkaar?


Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Stabiel gezin is best een uitdaging

Vaak zijn de volwassenen die samen willen gaan wonen of inmiddels samenwonen, super verliefd en wordt er – ondanks alle goede bedoelingen – te weinig rekening gehouden met de kinderen. Kinderen die vaak gewild of ongewild deel uit gaan maken van het nieuwe gezin. Uit eigen ervaring en vanuit mijn eigen omgeving en cliëntenkring weet ik, dat het in de praktijk meer problemen geeft om een stabiel gezin te vormen dan men in het begin van de relatie had verwacht.

 

Als coach heb ik bijna wel alle thema’s van het leven voorbij zien komen, en heb gekozen mij te specialiseren in samengestelde gezinnen. Als stiefplan-coach begeleid ik het nieuw te vormen gezin, of het stiefgezin dat gaandeweg tegen problemen oploopt en deze actief wil oplossen. Maatwerk is waar ik voor sta, met elkaar gaan we aan het werk om het samengestelde gezin goed op de rails te zetten.

 

Veiligheid en vertrouwen

Cliënten ervaren in de trajecten die ik met hen doorloop, dat we met elkaar snel in staat zijn om tot de kern van de problematiek te komen. Ik vind het belangrijk een veilige omgeving te scheppen, maar ook duidelijk de knelpunten te benoemen. Belangrijk is verbinding, waardoor in rust en met vertrouwen met elkaar gewerkt kan worden en het gewenste doel kan worden bereikt. Voor mij is non-verbale communicatie net zo belangrijk als verbaal; een mens kan niet niet-communiceren.