Margot Nollet – verbindend en vertrouwend

Stiefcoach STIEFconcept ® ~ relatiecoach ~ kind-specialisatie: Mattenspel begeleider ~ SCHIP-behandelaar

Iedereen heeft en kent zijn eigen normen en waarden, gewoontes en gebruiken, niet alleen vanuit zichzelf maar ook vanuit ‘vorige’ gezinssituaties.
Maar wat als een nieuw gezin gevormd wordt door de ouders, eventueel met kinderen uit een vorige relatie en kinderen van de nieuwe partner. Passen dan nog alle EIGENaardigheden naadloos in elkaar?


Lees graag hier de reviews van hoe cliënten mijn begeleiding hebben ervaren. Ben je benieuwd naar mijn lijfspreuk en een inkijk in mijn vrijetijdsbesteding? Klik dan hier.

Kers op de taart

Het mooie aan dit vak vind ik, dat ik een stukje mee mag lopen in het gezin. Dat ik het vertrouwen heb gekregen om oude pijnen, patronen en gewoontes – die het systeem niet helpen – samen met cliënten te onderzoeken en te bespreken.

 

Wat past wél in het nieuwe systeem en wat niet. Het is een hele reis die je samen maakt. Soms met een lach en soms met een traan. Maar uiteindelijk ontstaan er mooie inzichten, waarmee zij verder kunnen. Zonder mij slaan ze uiteindelijk samen een andere route in. Met vallen en  opstaan bewandelen zij een route die hen past. Wanneer er weer hobbels ontstaan, dan weten ze mij altijd weer te vinden.

 

Ik ben een enthousiaste en gepassioneerd coach, die super trots is op het mooie vak wat ik mag uitoefenen. Een geboortekaartje of huwelijksaankondiging van een samengesteld gezin, is voor mij de kers op de taart!

Stabiel gezin is best een uitdaging

Vaak zijn de volwassenen die samen willen gaan wonen of inmiddels samenwonen, super verliefd en wordt er – ondanks alle goede bedoelingen – te weinig rekening gehouden met de kinderen. Kinderen die vaak gewild of ongewild deel uit gaan maken van het nieuwe gezin. Uit eigen ervaring en vanuit mijn eigen omgeving en cliëntenkring weet ik, dat het in de praktijk meer problemen geeft om een stabiel gezin te vormen dan men in het begin van de relatie had verwacht.


Als coach heb ik bijna wel alle thema’s van het leven voorbij zien komen, en heb gekozen mij te specialiseren in samengestelde gezinnen. Als stiefcoach begeleid ik het nieuw te vormen gezin, ook wel stiefgezin genoemd. Maatwerk is waar ik voor sta, met elkaar gaan we aan het werk om het samengestelde gezin goed op de rails te zetten.


Merk ik dat het té spannend is, dan kan het maar zo zijn dat we de wandelschoenen aantrekken voor een wandeling in de natuur. Of dat ik met kinderen een kinderboerderij bezoek om ontspannen te kunnen praten. Niets is mij te gek .. zo hebben wij ook een patat-frites sessie welke ik standaard met kinderen doe. Ontspannen  hún ervaring met het gezin delen. De prachtigste gesprekken zijn gevoerd op deze manier. Door een sessie luchtig en ontspannen te houden bereik je het meest.

 

Veiligheid en vertrouwen

Cliënten ervaren in de trajecten die ik met hen doorloop, dat we met elkaar snel in staat zijn om tot de kern van de problematiek te komen. Ik vind het belangrijk een veilige omgeving te scheppen, maar ook duidelijk de knelpunten te benoemen. Belangrijk is verbinding, waardoor in rust en met vertrouwen met elkaar gewerkt kan worden. Voor mij is non-verbale communicatie net zo belangrijk als verbaal. Ons lichaam spreekt boekdelen.