Vaste vorm loslaten ... | bloedband en stiefband | STIEFenCO
4226
post-template-default,single,single-post,postid-4226,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Vaste vorm loslaten ..

 


Of het erg is dat hij meer genegenheid en warmte voelt als hij zijn eigen kinderen omhelst dan bij de kinderen van zijn vriendin…? Voor mij zit een zelfverzekerde man, die bij het uitspreken van deze woorden een schuldige blik op zijn gezicht krijgt. Zijn vriendin is dit keer niet bij het gesprek, wat maakt dat hij deze bekentenis aan mij durft te doen. Hij schaamt zich overduidelijk en zit ermee, want hij wil zo graag van zijn samengestelde gezin een grote happy family maken en in dat plaatje past dit gevoel niet.

Groot was de opluchting bij hem toen ik met hem deelde dat er een heel natuurlijk verschil is in een bloedband en een stiefband. Dat het ontstaan van een stiefband mag groeien en tijd nodig heeft. En het leukste wordt als dit proces alle ruimte en tijd mag krijgen om een vorm te mogen krijgen die klopt voor stiefouder als stiefkind.

Opgelucht verliet hij de praktijk… de volgende keer zou hij weer met zijn vriendin komen! Dag!

Meer over Jantien de Bruijn