Geef vaders een stem | ouderverstoting | Stief & Co
6900
post-template-default,single,single-post,postid-6900,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Geef vaders een stem

Verstoten vaders

Steeds meer kinderen in Nederland groeien op zonder contact met hun biologische vader of moeder. De jeugdzorg kan de druk niet meer aan, dit blijkt uit de vele klachten en lange wachtrijen waar ze mee te maken hebben. Uiteindelijk zijn de advocaten de lachende derden. Het wordt tijd voor verandering, laten we de vaders net zoals in de rest van Europa weer gewoon de mogelijkheid geven vader te mogen/kunnen zijn, ook als ze niet meer samen zijn met de moeder.

(tekst gaat verder onder de foto)

 

Tijden veranderen. Waar vroeger 2 op de 10 kinderen opgroeide met ongetrouwde ouders, is dat momenteel 4 op de 10. Dit getal blijft stijgen. Vroeger kozen veel stellen voor een huwelijk, maar vandaag de dag is dat niet zo vanzelfsprekend. Helaas is ons rechtssysteem hier nog wel op gebaseerd. Het resultaat is dat de vader makkelijk buitenspel gezet kan worden en veel minder rechten heeft dan de moeder.

NB: waar vaders staat kan ook moeders worden gelezen.

Lees graag verder via de link.

NB: BNNVARA besteedde aandacht aan dit onderwerp met de documentaire ‘2DOC: Verstoten Vaders’; zie link