Het verhaal achter de regenlaarzen van Stief & Co


Regelmatig krijgen wij vragen over ons logo. Over de betekenis erachter en waarom gekozen. Niets is zo leuk als deze vraag te krijgen én om meer dan graag te beantwoorden.
Naast een duidelijke filosofie heeft het zeker ook te maken met de persoonlijke LEVENSERVARING van Marianne, oprichter van Stief & Co.

 

“Onze kinderen – inmiddels allemaal volwassen – vonden niets mooiers dan bij een goede plensbui met regenlaarzen aan, niet alleen volop door de plassen te lopen maar er vooral in te stampen. Zij noemden het onderling ‘plassen pampen’.”

 

De laarzen in ons logo staan voor grote stappen (durven) zetten. Met elkaar zijn wij divers en kleurrijk en heeft ieder zijn eigen maatje. Soms is het ploegen. Soms houden wij even onze pas in omdat iedereen zijn eigen tempo heeft, om vandaar uit positief en energiek verder te gaan.

Soms is het hard werken maar de beloning kunnen heerlijke strandwandelingen zijn, of speurtochten in het bos. Als nieuw gezinsritueel is het wellicht het ‘plassen stampen’ als het regent?


Welke betekenis het heeft binnen ieder uniek samengesteld gezin, is net zo bijzonder als het gezin zelf.


Voor ieder gezin én samengesteld gezin is het belangrijk om een eigen identiteit te ontwikkelen. Wat maakt dat jullie met elkaar zijn wie jullie zijn? Wat verbindt jullie met elkaar? Wat vinden jullie fijn om met elkaar te ondernemen. Vanuit een kerngezin groeit het antwoord op deze vragen heel natuurlijk. Een samengesteld gezin moet hier alleen meer bewust bij stilstaan en er de nodige aandacht aan besteden.

Begrijpelijk als het onnatuurlijk voelt, dat zouden wij persoonlijk ook zo voelen of enkele van ons hebben dat ook zelf meegemaakt. Maar stel dat je door deze inspanning maximaal goed kan ‘ritsen’. Dat het leven van alle dag met elkaar spontaner of zelfs spontaan verloopt .. Hoe mooi is dit en wat een beloning voor jullie inzet!

Met elkaar zetten wij die stappen die bij jullie gezin passen