Relatieproblemen oplossen | samengesteld gezin | Stief & Co
2896
page-template-default,page,page-id-2896,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
De weg (terug) naar een liefdevolle relatie ..

 

Jullie relatie is van HEERLIJKE verliefdheid naar relatiesores gegaan. Over veel ogenschijnlijk ‘alledaagse zaken’ van het samengesteld gezin is steeds vaker gedoe. . 


Als het samengesteld gezin onder druk staat, dan heeft het ALTIJD gevolgen voor de partnerrelatie. CONFRONTEREND? JA! Realiteit? Helaas.

Maar hierin zit gelukkig ook dé oplossing en TOEKOMST. Het betekent investeren in JEZELF en in ELKAAR.

Eerst moet dit en dat nog, maar dan ..

 

  vermijden van lastige onderwerpen helpt niet

  verschil in opvoeding is slijtageslag

  problemen worden nauwelijks aangepakt

  stress heeft invloed op dagelijks functioneren

  wij leven onder één dak maar daar is alles mee gezegd

  het samengesteld gezin overheerst & beheerst onze relatie

  de ex krijgt alle ruimte en staat tussen ons in

  fysieke afstand ‘aan mijn lijf geen polonaise’

  zorgen over de toekomst


Neem afscheid van relatiesores!
Samen het geluk weer hervinden .. we gaan het doen (of weer uitstel excuses?)

 

Relatieproblemen door die typische uitdagingen, valkuilen en moeilijkheden van het samengesteld gezin. Waarschijnlijk hebben jullie nooit verwacht dat jullie VERLIEFDHEID (je kon het wel van de daken schreeuwen), inmiddels ellendige gevoelens en emoties oproepen. Onze cliënten ervaren het als ‘GOED WAARDELOOS‘.

Verdriet, frustratie, onmacht, breekbaar, woede of uitputting. Om gezien en gehoord te worden, is jullie communicatie vaker doorspekt met scherpe uithalen en dreigementen: “als jij nu eens …”.

Het is een voedingsbodem voor serieuze relatieproblemen. Wij ervaren dat het vaak in 1e instantie leidt tot PASSIELOOS als broer en zus door het leven gaan. Steeds vaker de slaapbank opzoekende na een pittige woordenwisseling.
De heimwee naar de start van jullie relatie hoeft niet een pijnlijke herinnering te zijn. Heimwee kan juist de BOOST zijn om samen – zoals eerder gezegd – weer het geluk op te zoeken.

Relatie coaching (wij doen géén relatietherapie) keert jullie neerwaartse spiraal, en zorgt ervoor dat de opgetrokken ‘muur’ – weet je wel die van de ZELFBESCHERMING – verdwijnt en tederheid terug kan keren.

 

Wat let je om van VERMIJDEN naar (populair gezegd) ‘het beest in de bek kijken’ te gaan ..?

Wat mogen jullie verwachten tijdens en na afloop?

 

Wij stellen vragen, spiegelen, soms confronterend maar altijd respectvol en opbouwend. Reflecterend naar gemaakte keuzes, ervaringen, handige en minder handige acties.

 

Jullie leren over jullie eigen copingstijlen en te herkennen welke vlekken in de nek waarom en waardoor – zijn – ontstaan. Hoe jullie hier anders (lees BETER) mee om kunnen gaan.

 

Ook leren jullie van zenden naar luisteren te gaan (en ja ook jij zendt meer dan jezelf zou denken). Hierdoor ben je in staat om de andere kant van het verhaal te horen en hier positief en opbouwend mee om te gaan.

Goede voornemens zijn er niet alleen in januari .. toch? Pak nu het momentum om samen te knallen. Volop nog in de lente en de zomer moet nog komen!!

 

Onze visie die jullie gaat helpen INZICHT, MINDSET, BRUISENDE ENERGIE & RUST.