Relatieproblemen oplossen | samengesteld gezin | Stief & Co
2896
page-template-default,page,page-id-2896,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Relatieproblemen .. laat de liefde weer opbloeien

 

Jullie relatie is van vurige verliefdheid naar relatiesores gegaan, en over veel ‘alledaagse zaken’ zijn meningsverschillen óf er wordt überhaupt helemaal niet over gesproken. Damage control noemen wij dit.


Als het samengesteld gezin onder druk staat, dan heeft het ALTIJD gevolgen voor de partnerrelatie. Confronterend? Ja! Realiteit? Helaas. Hierin zit gelukkig dé oplossing en toekomst. Schouders eronder en gaan!

Geef je relatieproblemen een schop onder de kont ..
  • vermijden lastige onderwerpen
  • verschillen in opvoeden en regels stellen
  • gaan totaal anders om met problemen
  • stress en slecht functioneren
  • wij leven onder één dak maar daar is alles mee gezegd
  • door het samengesteld gezin samen ellende
  • de ex krijgt alle ruimte en staat tussen ons in
  • fysieke afstand ‘aan mijn lijf geen polonaise’
  • angst voor de toekomst
Eerst moet dit en dat nog, maar dan ..
Samen het geluk weer hervinden .. we gaan het doen (of weer uitstel excuses?)

 

Relatieproblemen door het samengesteld gezin. Waarschijnlijk nooit verwacht dat die enorme verliefdheid, nu zulke gevoelens en emoties oproepen. Onze cliënten ervaren het als één groot energielek (de term waardeloos valt ook vaak).
Verdriet, frustratie, onmacht, breekbaar, woede of uitputting. Om gezien en gehoord te worden, is jullie communicatie er steeds vaker een van scherpe uithalen en dreigementen: “als jij nu eens …”.

 

Het is een voedingsbodem voor serieuze relatieproblemen. Wij ervaren dat het vaak in 1e instantie leidt tot passieloos als broer en zus door het leven gaan. Steeds vaker de bank opzoekende na een pittige woordenwisseling.
De heimwee naar hoe de start van jullie relatie was, hoeft niet alleen maar een pijnlijke herinnering te zijn. Heimwee kan juist de boost zijn om samen – zoals eerder gezegd – de schouders eronder te zetten!


Relatiecoaching (géén relatietherapie) keert sowieso in ieder geval jullie neerwaartse spiraal, en zorgt ervoor dat de opgetrokken ‘muur’ – weet je wel die van de zelfbescherming – verdwijnt en tederheid terug kan keren.

Wat mogen jullie verwachten tijdens en na afloop?

 

Wij stellen vragen, spiegelen, soms confronterend maar altijd respectvol en opbouwend. Reflecterend naar gemaakte keuzes, ervaringen, handige en minder handige acties.
Jullie leren van ons (of moeten wij zeggen via ons) te herkennen welke vlekken in de nek waarom en waardoor – zijn – ontstaan. Hoe jullie hier anders (lees BETER) mee om kunnen gaan. Ook leren jullie van zenden naar luisteren te gaan (en ja ook jullie zenden meer dan jezelf zou denken). Hierdoor ben je goed in staat om de andere kant van het verhaal te horen en hier in een positieve zin mee om te gaan. Waarom zijn er altijd die excuses, en gebruiken jullie ook nog eens verschillend vluchtgedrag? Inzichten en handvatten (dit zijn van die typische coach containerbegrippen); wij leggen het graag zelf aan jullie uit welke het voor jullie zijn.


Tijdens de vrijblijvende kennismaking luisteren wij vooral naar jullie. Luisteren en vragen stellend om een goede inschatting te kunnen maken van duur en kosten van de begeleiding. Wij vinden het belangrijk hier transparant in te zijn.

 

Werk samen om elkaar weer volop te omarmen!