Themaportret (on)gelukkig gescheiden JAN magazine | STIEFenCO
3022
post-template-default,single,single-post,postid-3022,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Themaportret JAN magazine

 

Ex-partners en samen ouders


“Het fundament onder een goede relatie op de lijn ex-partners-samen-ouders, is het accepteren van het eigen aandeel in het niet hebben kunnen doen slagen van huwelijk of relatie. De vader van onze kinderen en ik hebben bewust gekozen om onze energie hierin te stoppen, en niet met elkaar een strijd aan te gaan. Dat wij geen succes van ons 13-jarig huwelijk hebben kunnen maken en de kinderen moesten confronteren met een scheiding, was al meer dan verdrietig. Wij hebben hard gewerkt aan het elkaar zoveel mogelijk gunnen, altijd eerlijk en respectvol te zijn, én pijn en verdriet weg te houden bij de kids. Natuurlijk zijn wij ook meerdere malen de bocht uitgegierd, maar altijd met de nodige zelfreflectie de omver gereden vangrails weer gerepareerd. Mede hierdoor zijn het twee prachtig uitgebalanceerde kinderen, die meer dan klaar zijn voor hun reis in het leven. Het is een groot compliment aan alle betrokkenen.

Nog steeds – Saskia en Alexander zijn inmiddels 29 en 25 – proberen wij als gezin (ouders, stiefvader, kinderen en schoonzoon) zoveel mogelijk met elkaar te ondernemen. Verjaardagen en hoogtepunten vieren we in principe gezamenlijk. Zo hebben wij vorig jaar het spektakel – helaas ging Max er voor onze snuit in bocht 1 al uit – van de Grand Prix Formule 1 van Oostenrijk bijgewoond. Hoe bijzonder was het logeren onder één dak bij de lokale hoefsmid in Spielberg bei Knittelfeld, om iedere dag met elkaar in colonne naar de Red Bull Ring te fietsen.”

Marianne gaf onderstaand interview aan het magazine JAN in de serie themaportretten (on)gelukkig gescheiden. In totaal vijf mooie en ook indringende portretten, ieder met een eigen achtergrond, een eigen verhaal. Je vindt ze in het nummer juli 2018 nummer van JAN.