Tijdig aan de bel trekken | of noodklok luiden? | Stief & Co
10953
post-template-default,single,single-post,postid-10953,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Tijdig of noodklok luiden

Wanneer trekken mensen tijdig aan de bel .. of luiden ze de noodklok?

Het worstelen met de problematiek van het samengesteld gezin, duurt eigenlijk altijd té lang. Tenminste dat is onze bescheiden ervaring. Pas als het water al aan de lippen staat, trekt men bij ons aan de bel of beter gezegd luidt de noodklok hard.

(lees verder onder de foto)

Vaak weet men niet dat er professionele begeleiding bestaat voor het zo succesvol mogelijk ‘ritsen’ van het samengesteld gezin. Via-via of internet en social media worden wij gevonden.
Tijdens het eerste gesprek zie en voel je de opluchting. Alleen al het feit dat ze hun verhaal kwijt kunnen, en de ballon leeg mag én kan lopen. Het is hun relaas zonder oordeel of een tsunami aan goedbedoelde ongevraagde adviezen:

“Een samengesteld gezin is gewoon wennen .. “. Maar went het als je steeds wordt genegeerd?”

De verbazing dat al hetgeen ze vertellen voor ons als professionals zó herkenbaar is. Zoals iemand het gisteren nog zei:

“Alleen al het gevoel dat we het niet meer alleen hoeven te doen, maakt dat er heel veel last van mijn schouders lijkt te vallen op dit moment”.

Gaat het dan over begrip en erkenning? Nee zeker niet. In vele gevallen is men ook zichzelf beetje bij beetje kwijtgeraakt. Het leidt door de aanwezigheid van continue energielekken, ook tot stress met uitwerking op lichaam en geest. Het gaat over verwarring, teleurstelling, machteloosheid en schaamte. Dit is niet hetgeen ze verwacht hadden toen ze hevig verliefd besloten om samen verder te gaan:

“Als wij samen zijn dan hebben wij het goed, maar het samengesteld gezin doet ons van elkaar vervreemden.
Ik schaam mij dat het mij weer niet lukt om een succes te maken van mijn gezin.. “

Inzichten in dynamieken, eigen handelen, methodieken, tips & tricks door professionals die jullie bij de hand nemen om met elkaar de reis te maken naar rust en harmonie:

“Mama mia wat is het erg en gênant dat ons eigenlijk nooit is geleerd hoe goed te communiceren ..”

Het inzicht dat wij geven tijdens de gesprekken, helpt samengestelde gezinnen weer het gezinsleven op te pakken zoals zij dat willen. In Jip en Janneke taal betekent het met elkaar terug naar de tekentafel. Verbindend te leren communiceren en hierdoor alle persoonlijke- en gezinsuitdagingen, dynamieken, valkuilen, invloeden, irritaties, wensen, gevoelens en behoeftes kunnen aanpakken. Pff ja het is inderdaad veel, heel veel ..
 
Nee het is niet stom dat je niet weet hoe je moet dealen met het samengestelde gezin. Wij kijken en lopen graag een stuk(je) mee in jullie leven om jullie vooral in vol vertrouwen los te laten.
 
Met een warme groet,
Marianne – namens team Stief & Co