Ontmoeting Stiefacademie Nederland en Stief & Co | te leuk!
12940
post-template-default,single,single-post,postid-12940,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Groei door intervisie

Afgelopen zaterdag zijn wij als Stiefcoaches van Stief & Co samen geweest voor intervisie in Bunnik. Ook stond er een kennismaking met Karin den Hollander van de Stichting Stiefacademie Nederland op de agenda. Zij heeft ons meegenomen in hetgeen de Stiefacademie voor het samengestelde gezin in de volle breedte kan betekenen.
Erg interessant en inspirerend om ook daarvan op de hoogte te zijn. Daarnaast heeft ze prachtige boeken geschreven over het samengestelde gezin, die ik zelf altijd aanraad bij de gezinnen die in mijn praktijk komen.

Er zijn nog zóveel samengestelde gezinnen die worstelen, en denken dat zij de enige zijn die er samen niet uitkomen. Als ze weten dat er hulp voor het gezin bestaat en het zelf uitproberen niet lukt, trekken ze bij ons de stiefcoaches van Stief & Co aan de bel.

Het is juist daarom zó belangrijk dat we goed op de hoogte blijven van alles wat er speelt of kan spelen bij een nieuw te vormen gezin. Welke tools we nog meer kunnen inzetten, maar nog veel belangrijker een begrijpend luisterend oor biedend. Vandaag waren wij als coaches van Stief & Co goed vertegenwoordigd en hebben mooie plannen kunnen maken voor de toekomst. Uiteraard delen wij kennis en krijgen wij inzichten van elkaar. Wij nemen elkaar mee in interessante workshops om deze in de toekomst samen (zoals bijvoorbeeld de incompany training ‘Stiefcirkel’ van de Stiefacademie binnenkort) of individueel te volgen.

We leren van elkaar en met elkaar om de samengestelde gezinnen die wij mogen begeleiden professioneel bij te kunnen staan. De wereld en hoe wij met elkaar omgaan verandert snel,  en de problematiek die binnen het samengestelde gezin kan spelen wordt hierdoor ook steeds ingewikkelder. Elkaar inspireren en op een professionele manier casuïstiek tegen het licht houden, helpen ons helder en scherp te blijven. Niet alleen de binnen Stief & Co ontwikkelde methodieken gebruiken, maar juist veel breder inzichten en kennis toevoegen,  waardoor wij zo complementair mogelijk kunnen zijn in onze hulpverlening aan samengestelde gezinnen. 

Fijn dat de coaches van Stief & Co door het hele land vertegenwoordigd zijn. Het maakt doorverwijzing van welke instantie dan ook voor ons mogelijk door heel Nederland.

Voor nu een warme groet en weet mij of mijn collega’s te vinden.

Margot
Stief & Co