Latten als oplossing als het samengesteld gezin niet werkt? | Stief & Co
10557
post-template-default,single,single-post,postid-10557,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Is latten dan dé oplossing ..

“Laten we alsjeblieft alsjeblieft dan maar gaan latten, zo wordt het helemaal never ever nooit iets!!” 

Wij horen deze oplossing (of is het een noodkreet ..?) vaak langskomen als hoogtepunt van een conflictescalatie. Oplossing of noodkreet .. wie zal het zeggen. Duidelijk is dat er dringend behoefte is aan minstens het herstel van de communicatie. Weer naar elkaar kunnen luisteren en hierdoor samen uitdagingen en problemen te kunnen gaan aanpakken. 

(tekst gaat verder onder foto)

Oorzaken die leiden tot de noodkreet zijn veelal een combinatie van autonomie, opvoeding, gedrag, externe invloeden, coping, stress, normen en waarden etc.. Hierdoor wordt het extreem onoverzichtelijk en leidt het nogal eens tot radeloosheid en uitzichtloosheid. Dan maar ..

Het zwart-/wit denken keren wij om en zijn hierdoor in staat om met elkaar te kijken naar de echte problematiek. Problematiek die schuil gaat onder de protestpolka; de ander bestoken met gedrag, met woorden en als doel hebben de ander een reactie te ontlokken. Aantrekken en afstoten. Het is één groot energielek en ongemerkt blijf je met elkaar in dit patroon hangen; met variaties van conflicten.
Het is – understatement – nogmaals één groot energielek. Durven jullie de protestpolka te stoppen en te starten met verbindend met elkaar te leren communiceren?

Food for thought en een warme groet
Team Stief & Co