Plan van aanpak succesvol samengesteld gezin | Stief & Co
12418
post-template-default,single,single-post,postid-12418,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

STIEFconcept

Hoe zou het zijn als jouw samengesteld gezin op rolletjes loopt? Je niet na hoeft te denken over wat je doet, wat je zegt, wat je vooral niet doet en wat je vooral niet zegt?

Zomaar wat inzichten:

  • weet jij welke dynamieken er – onderling – zijn
  • ken en herken je de invloeden vanuit het verleden
  • de scheiding van weleer en alle gevolgen lijken op jouw bord te liggen
  • welke gevolgen heeft dat in het hier en nu voor gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen
  • wat is überhaupt ieder zijn/haar rol in het geheel 
  • wat je er vooral wél aan kunt doen
  • waar je vooral niets mee moet doen
  • heb jij zicht op oorzaak en gevolg of ben je alleen met het gevolg bezig?

 

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

 

Zo langzamerhand gaan we naar het einde van het jaar toe. Een periode waarin wij vaak voor onszelf, maar ook voor ons gezin de balans opmaken. De bekende goede voornemens. Het anders willen of het anders gaan doen, zijn twee verschillende begrippen. Van gedachte en wens naar doen! Afvallen lukt niet als je er niets serieus voor doet. Opruimen lukt niet als je niet zorgt voor tijd en energie om erin te stoppen. De stofkam door kennissen en vage vrienden gaat er echt niet vanzelf doorheen. Die vriendin bellen om te zeggen dat je spijt hebt van, werkt alleen maar als je het nummer draait tótdat zij ook de telefoon opneemt. Gezonder gaan eten lukt alleen maar als je bij de groenteafdeling staat in plaats van bij de kazen en de wijnen (I have been there btw). De sleur van de dag gaat ook alleen maar weg als je de moeite neemt om initiatief te nemen. Kortom .. 

Jullie weten dat het zo in jullie samengesteld gezin niet lekker loopt, en dat het anders moet. Maar dan? Blijft het bij informatie opzoeken (boeken, tijdschriften, webinars, websites, gratis adviezen en tips die eigenlijk niets toevoegen behalve je aandacht trekken..) of informatie gebruiken om contact op te nemen met ter zake kundige stief professionals?

In ieder geval .. wij gunnen ook jullie een liefdevol leven met elkaar in alle rust en harmonie, en wees welkom voor een vrijblijvende kennismaking (online of fysiek).

Met een warme groet,
Marianne – oprichter en stiefcoach Stief & Co